Ga naar de inhoud

Geen spoor van Paolini in sportkrant? Bettini past voorpagina aan

 ma 30 maart 2015 14:26
Links: de echte Gazzetta, rechts: de Gazzetta van Bettini.
Paolo Bettini heeft zich vanochtend verslikt in zijn espresso toen hij La Gazzetta dello Sport bekeek. Motorcoureur Valentino Rossi en Formule 1-rijder Sebastian Vettel sieren de voorpagina, zijn boezemvriend en Gent-Wevelgem-winnaar Luca Paolini niet. De oud-wielerkampioen heeft dan maar zelf een voorpagina ontworpen.

Deze Gazzetta haalde Bettini vanochtend uit de bus

De Italiaanse motorcoureur Valentino Rossi en Ferrari-rijder Sebastian Vettel sieren de voorpagina van de Italiaanse sportkrant. Waar is Gent-Wevelgem-winnaar Luca Paolini?

Deze versie had Bettini zichzelf en Paolini gewenst

De oud-wielerkampioen tweet een alternatieve voorpagina. Zijn boezemvriend Luca Paolini staat netjes tussen Rossi en Vettel.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Dit had de Gazzetta vanochtend moeten zijn", vindt Bettini. "Meer dan verdiend voor Luca Paolini."

Verslag Gent-Wevelgem op pagina 27

Voor het verslag van Gent-Wevelgem moest Paolo Bettini eerst de Formule 1-berichten, de MotoGP-berichten en het voetbalhoofdstuk doorbladeren in zijn krant. Pas op pagina 27 vond hij een juichende Paolini terug.

En op pagina 25 ziet hij de Rode Duivels

De eindredacteur van de Gazzetta geeft zelfs de Rode Duivels voorrang op Gent-Wevelgem. Met een foto van Roma-speler Nainggolan op pagina 25.

2003: Paolini loodst ploegmaat Bettini naar zege in Sanremo

Dankzij Luca Paolini heeft Paolo Bettini twaalf jaar geleden Milaan-Sanremo op zijn naam kunnen schrijven. De toenmalige kopman van Quick-Step werd toen op sleeptouw genomen door zijn luitenant op de Poggio.