• home
 • video
 • pas verschenen

  De panna van Verstappen, de Grazies van Vettel en het maandverband van Rosberg

  Max Verstappen verovert de harten van de Formule 1-fans.

  Wat wij onthouden van de Grote Prijs Formule 1 van Maleisië? Dat de 17-jarige Max Verstappen aan een stuur kan trekken, dat Sebastian Vettel "Italiaans voor beginners" onder de knie heeft en dat Nico Rosberg weet hoe je zweetdruppels opslorpt onder een helm.

  De panna van Verstappen

  Max Verstappen heeft opnieuw laten zien dat hij heel wat in zijn mars heeft. Met veel lef passeerde de 17-jarige Toro Rosso-rijder Daniel Ricciardo van het moederteam Red Bull.

  "Verstappen ging buitenom. En als je een rijder buitenom passeert, is dat een beetje de panna van het autoracen", legt oud-F1-rijder Jan Lammers uit op Telesport.nl. "Ricciardo reageerde overigens netjes en liet hem gaan. Chapeau!"

  "Grazie! Grazie! Grazie!"

  In zijn tweede race voor Ferrari is het al raak voor Sebastian Vettel. En de 27-jarige Duitser spreekt al een mondje Italiaans. Dat laat een overenthousiaste Vettel horen via de boordradio.

  "Si ragazzi! Grazie! Grazie! Grazie! (Ja jongens! Dank! Dank! Dank!)", schreeuwt hij na zijn eerste zege in meer dan een jaar, het eerste succes voor Ferrari sinds mei 2013.

  Rosbergs geheim: maandverband op zijn voorhoofd

  In de sauna van Maleisië zweten de Formule 1-rijders als een rund. Nico Rosberg heeft daar een trucje voor. De Mercedes-rijder neemt de doos maandverband van zijn vrouw Vivian mee naar de race.

  "Onder mijn helm plak ik zo'n windel om het zweet op mijn voorhoofd op te vangen. Dat is mijn geheim", verklapt Rosberg.

  Vivian was er niet bij in Maleisië. Zij is in verwachting van een mini-Rosberg en bleef thuis.

  De Vlaamse tweets van Lotus

  Vorige vrijdag stuurde het Britse Lotus-team Vlaamse tweets de wereld in over de verkenning van het circuit in Maleisië. Zat Karel Loos achter de knoppen? De Vlaamse ingenieur is sinds dit jaar aan de slag bij de renstal.

  #Trackwalk in Flemish: