• home
 • video
 • pas verschenen

  België heeft de statistieken mee tegen Israël: 4-1

  Een overzicht van de vorige duels tussen België en Israël.

  Onze Rode Duivels spelen dinsdagavond in Israël voor de eerste plaats in groep B. In het verleden wonnen de Belgen vier keer, maar het liep ook één keer fout. In 1978 verloor België een vriendschappelijk duel met 1-0.

  Dinsdagavond spelen de Rode Duivels een belangrijke EK-voorrondewedstrijd tegen Israël. Bij winst doet België haasje-over bij de Israëliërs en komen ze op gelijke hoogte van Wales, al is het doelsaldo van onze Belgen heel wat beter (+11 ten opzichte van +5).

  De cijfers leren ons dat België in het verleden 4 van de 5 onderlinge confrontaties won. Toen het om de knikkers ging, in de WK-kwalificatiecampagne in 1965, won België twee keer.

  Alleen in 1978 trok Israël aan het langste eind, toen verloren de manschappen van Guy Thys met 1-0 in een vriendschappelijk duel. Onder meer Jean-Marie Pfaff, Eric Gerets, Hugo Broos, René Vanderecycken, Frank Vercauteren en Jan Ceulemans maakten toen deel uit van de nationale ploeg.

  Het doelpuntensaldo is alvast geruststellend. De Rode Duivels vonden in vijf wedstrijden 11 keer de weg naar doel en incasseerden slechts 3 treffers.

  Onderlinge duels
  09-05-1965voorronde WK 1966België - Israël1-0goal: Jurion
  10-11-1965voorronde WK 1966Israël - België0-5Van Himst 3x, Thio, Puis
  10-01-1968vriendschappelijkIsraël - België0-2Devrindt, Puis
  15-11-1978vriendschappelijkIsraël - België1-0 
  19-01-1988vriendschappelijkIsraël - België2-3Degryse, Van der Linden, Grün

  België-Israël in 1965: 1-0

  Jef Jurion scoorde de enige goal vanaf de stip.

  Israël-België in 1988: 2-3

  Degryse, Van der Linden en Grün brachten België op een 0-3-voorsprong.

  Israël klimt uit FIFA-dal

  Israël is na enkele magere jaren weer beter op dreef. Het dieptepunt was in 2012, toen het pas 78e was op de FIFA-ranglijst. Maar daarna ging het weer draaien en zeker in deze campagne gaat het de Israëliërs voor de wind. Door de 9/12 in de huidige EK-voorronde is het op de 26e plaats terechtgekomen.

  5 Israëlische "Belgen" in selectie

  Lior Refaelov

  Refaelov tekende in de zomer van 2011 een contract bij Club Brugge. De 28-jarige middenvelder is geen vaste waarde bij Israël. Hij moest in de huidige EK-kwalificatiecampagne 3 keer opdraven als invaller, maar in de laatste wedstrijd tegen Wales mocht hij van bondscoach Guttman starten.

  Rami Gershon

  Gershon passeerde in zijn carrière al bij heel wat Belgische clubs. De 26-jarige verdediger van AA Gent speelde in het verleden nog voor Standard, Kortrijk en Waasland-Beveren. Gershon kwam nog niet in actie in de huidige EK-voorronde.

  Elyaniv Barda

  Barda speelde van 2007 tot en met 2013 in Genkse loondienst. De 33-jarige aanvaller won in 2009 en 2013 de beker en werd in 2011 kampioen met de Limburgers. Nu speelt hij bij het Israëlische Hapoel Beër Sjeva. Ook Barda kwam nog niet aan spelen toe in de huidige EK-kwalificatiecampagne.

  Tal Ben-Haim

  Ben-Haim voetbalde in het seizoen 2013-2014 tien wedstrijden voor Standard. Dit seizoen draagt de 32-jarige verdediger het shirt van Charlton Athletic, een andere club van Roland Duchâtelet. Ben-Haim is kapitein bij de Israëliërs. De ex-Standard-speler mag niet verward worden met zijn 25-jarige land- en naamgenoot die bij Maccabi Tel Aviv speelt.

  Maor Buzaglo

  Buzaglo tekende in de zomer van 2011 een contract voor twee seizoenen bij Standard. Sinds 2013 speelt hij voor Hapoel Beër Sjeva, waar ook landgenoot Barda actief is. Buzaglo kon in deze EK-campagne nog niet rekenen op speelminuten.