• home
 • video
 • pas verschenen

  "De Bruyne en Hazard improviseren over flankwissels"

  Degryse wil Hazard en De Bruyne altijd samen zien.

  Het Extra Time-panel analyseert in Jeruzalem het samenspel tussen Kevin De Bruyne en Eden Hazard. Zaten ze allebei in de match tegen Cyprus? Kwamen hun positiewissels eruit? Marc Degryse vindt het "een overbodige discussie of ze samen moeten spelen". "De mooiste actie van de match hadden ze samen opgezet."

  Filip Joos was eerst en vooral onder de indruk van de voorzet van Hazard naar Benteke die de 2-0 van de Belgen inluidde.

  "Dat kan hij wel niet vanaf links. Als Chelsea-spits Diego Costa dat zag, zal hij Hazard sms'en. "Kun je dit ook? Dan had ik er al 40 gemaakt. Zijn soortgelijk gewicht in de ploeg is belangrijker dan dat van De Bruyne", zegt Joos.

  "Iedereen is het erover eens dat De Bruyne en Hazard altijd samen in de ploeg moeten staan", zegt Peter Vandenbempt. "Tegen Cyprus is het beter gelukt om ze samen te laten spelen."

  "Het is een overbodige discussie of ze samen kunnen spelen", zegt Marc Degryse. "De ene keer zal het beter gaan dan de andere. Tegen Cyprus maakten ze samen de mooiste actie."

  De Bruyne en Hazard wisselden vaak van flank, zat daar een afspraak achter? "Dat was improvisatie en dat is doodnormaal", zegt Joos.

  "Toch vind ik het zonde dat we De Bruyne niet centraal kunnen uitspelen", zegt Vandenbempt. "Hij moet zich aanpassen bij de Duivels. Hazard maakt acties, maar als je iemand nodig hebt om de ploeg te laten draaien, is dat toch De Bruyne."

  Eddy Snelders voegt toe: "Ik denk toch dat De Bruyne niet gelukkig gaat blijven op die positie op de flank. Hij wil het spel naar zich toetrekken."

  De discussie over de Hazard-De Bruyne-combinatie