• home
 • video
 • pas verschenen

  Hiddink: "Oranje is geen Europese top meer"

  "Ik krijg Oranje wel weer aan de praat, maar ik weet nog niet hoe."

  Nederland voorkwam gisteren op de valreep nog een nederlaag in hun EK-kwalificatiematch tegen Turkije. Bondscoach Guus Hiddink kreeg opnieuw heel wat kritiek te slikken. "We zijn geen Europese top meer. Daar moeten we ons niet in vergissen", zei Hiddink. De spelers blijven hun bondscoach voorlopig wel verdedigen. "We moeten nu niet beginnen te wijzen."

  Nederland kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Turkije dankzij een goal van Huntelaar in de slotfase. De ploeg van bondscoach Guus Hiddink blijft zo wel op de derde plaats staan, net voor Turkije, maar plaatsen één en twee lijken weg.

  Meteen na de wedstrijd weerklonk er opnieuw kritiek op de bondscoach. Guus Hiddink zelf twijfelt niet over zijn positie. "Ik heb nog geen wanhoopsgevoelens. Ik krijg dit team wel weer aan de praat", zei hij aan de NOS. "Al weet ik nog niet meteen hoe."

  "Oké, het was niet onze beste wedstrijd, maar Turkije is een sterkere ploeg dan hun positie in de groep doet vermoeden. We wilden drie punten, maar dat lukte niet. Toch denk ik dat dit een heel belangrijk punt kan zijn aan het einde van de campagne."

  "Ik kan mijn spelers niets verwijten. Ze hebben alles gegeven. We moeten beseffen dat dit Nederlands elftal niet meer top is in Europa. We werden derde op het WK en dat is heel mooi, maar dat is niet de realiteit. Daar moeten we ons niet in vergissen. Dat Robben en Van Persie er nu niet bij zijn, dat scheelt ook heel wat."

  Sneijder: "Dit kunnen we de bondscoach niet aanrekenen"

  • Sneijder: "We gingen voor de overwinning, maar we dwongen te weinig af. Dan ben je opgelucht met die gelijkmaker in de slotfase. Ik blijf het vertrouwen behouden in deze ploeg. En in de bondscoach. Hij kan ook maar werken met de middelen en de spelers die er zijn. Wij waren niet scherp genoeg. Dat kunnen we de coach niet aanrekenen. We mogen nu niet beginnen te wijzen."
  • De Jong: "Of de bondscoach de schuldige is? Hij treft ook schuld, ja. We zitten hier met z'n allen in. Maar we zijn samen aan deze kwalificatie begonnen en we moeten het vertrouwen behouden. We hebben de bodem nog niet gezien. We staan nog niet laatste in onze poule. We moeten er vertrouwen in blijven hebben."