• home
 • video
 • pas verschenen

  De Bruyne: "Even offensief spelen tegen Israël"

  "Het samenspel met Hazard is prima verlopen."

  Na de 5-0 tegen Cyprus moesten de Duivels vandaag meteen weer het trainingsveld op. De focus ligt nu op de partij tegen Israël. "Als we daar winnen, zitten we weer op schema", zei een ontspannen De Bruyne. Batshuayi genoot nog na van zijn eerste doelpunt in het shirt van de Rode Duivels.

  De Bruyne mocht net als de andere basisspelers binnenblijven tijdens de regenachtige training vanochtend. "We hadden de partij gisteren negentig minuten onder controle. We hebben getoond dat we scherp staan. 5-0 is een leuke uitslag."

  "Het samenspel met Hazard is prima verlopen. We speelden allebei en goeie match. Wie op welke flank speelt, maakt niet zoveel uit. Ik sta fysiek momenteel heel scherp. Ik kan veel kilometers afleggen en zo de tegenstander moe maken. In de negentigste minuut nog een sprintje naar voren? Dat is voor mij geen probleem."

  "Dit resultaat verandert niet veel. We hadden er nog steeds vertrouwen in. Die 5 op 9 was niet zo dramatisch als de pers iedereen deed geloven. Als we winnen in Israël zitten we weer op schema en is iedereen blij. Ik maak me geen zorgen."

  "Ook tegen Israël moeten we hoog druk zetten en zo snel mogelijk proberen te scoren. Ik verwacht een zware wedstrijd. Zij zullen na de nederlaag tegen Wales ook willen tonen dat ze goed zijn. Ze zullen een muur optrekken, maar als we dezelfde tactiek hanteren als gisteren, dan winnen we."

  Batshuayi: "Goal vannacht herbekeken op het internet"

  Michy Batshuayi was nog aan het nagenieten van zijn doelpunt gisteren. "Ik heb veel telefoontjes en berichten gekregen. Ook van mijn ploegmaats bij Marseille. Dat heeft me veel plezier gedaan."

  "Ik had wel wat moeite om in slaap te vallen. Zoiets gebeurt natuurlijk niet elke dag. Ik ben dan maar op het internet mijn goal gaan herbekijken. Ik hoop ook in Israël te spelen, maar ik moet nu gewoon weer hard werken. Met zulke spelers op het veld staan, is fantastisch."

  Door zijn invalbeurt gisteren is Batshuayi nu definitief een Rode Duivel. "Ik was vereerd dat Congo me wou, maar ik heb voor België gekozen. Ik speelde ook bij de beloften al bij de Duivels, dus voor mij was het logische keuze. Ik ben hier opgegroeid."