• home
 • video
 • pas verschenen

  Bjarne Riis moet zijn spullen pakken bij Tinkoff

  Het boterde niet meer tussen Bjarne Riis en grote baas Oleg Tinkov.

  Er is een einde gekomen aan het woelige huwelijk tussen Bjarne Riis en Tinkoff. Beide partijen gaan "in onderling overleg" uit elkaar. Riis was sinds 2001 ploegleider bij CSC, dat in 2009 opging in Saxo Bank en in 2012 werd overgenomen door de Russische miljardair Oleg Tinkov.

  Het boterde al een tijdje niet meer tussen Bjarne Riis en de excentrieke en wispelturige eigenaar Oleg Tinkov. Tinkov verweet Riis een gebrek aan resultaten.

  Tinkov investeerde de laatste jaren zwaar in de ploeg, met onder meer de dure vogels Alberto Contador en Peter Sagan. Na Milaan-Sanremo was voor Tinkov de maat vol. Riis werd eerst op non-actief gezet en nu is ook zijn ontslag geregeld.

  "Het ontslag is in onderling gebeurd. Over de voorwaarden zal Tinkoff-Saxo niet communiceren. Begin volgende week zal het team zijn nieuwe structuur bekendmaken."