• home
 • video
 • pas verschenen

  Beerschot-Wilrijk zet opmars voort met titel in vierde klasse

  De supporters van Beerschot-Wilrijk bestormden het veld.

  Beerschot-Wilrijk is al zeker van de titel in vierde klasse C na 4-0-winst tegen Lyra. Concurrent Esperanza Pelt verloor en kan met nog vier matchen te spelen de kloof niet meer dichten. Het is al de tweede titel op rij voor de fusieclub, die volgend seizoen in derde klasse speelt.

  Beerschot-Wilrijk moest vandaag zelf winnen en hopen op verlies van concurrent Esperanza Pelt, als het de titel al wou vieren. De fusieclub deed wat er verwacht werd en walste over Lyra.

  Aan de rust stond het al 2-0 dankzij goals van Dyron Daal en Dries Ventôse. Na de pauze ging Beerschot-Wilrijk door op zijn elan en Ventôse prikte zijn tweede van de dag binnen. Snoeys dikte aan tot 4-0.

  Er kwam ook goed nieuws vanop het veld van Hades. De nummer drie in de stand stuurde Esperanza Pelt naar huis met een 2-0-nederlaag.

  Meteen na het laatste fluitsignaal barstte het feest los op Het Kiel. De supporters bestormden het veld om de tweede titel op rij te vieren. Na de titel in eerste provinciale vorig seizoen, zet Beerschot-Wilrijk zijn opmars voort. De fusieclub treedt volgend seizoen aan in derde klasse.

  Ook FC Luik al zeker van promotie

  In vierde klasse D heeft ook FC Luik zich vandaag al verzekerd van de titel. Het team van ex-Rode Duivel Alain Bettagno won in eigen huis met 3-2 tegen Hamoir. Omdat Borgworm niet kon winnen tegen Aywaille is de kloof nu onoverbrugbaar geworden voor de eerste achtervolger.

  FC Luik is een traditieclub. Vijf keer won stamnummer het kampioenschap: in 1896, 1898, 1899, 1952 en 1953. Door financiële problemen belandde FC Luik in vierde afdeling. De voorbije jaren speelde Luik in Seraing, maar vanaf volgend seizoen wordt er weer gevoetbald op Rocourt.