• home
 • video
 • pas verschenen

  Wilmots: "Speelvreugde was leuk om te zien"

  Marc Wilmots: "Fellaini hoeft maar aan iets te denken en het lukt."

  De Belgen hebben na twee gelijkspelen orde op zaken gezet tegen Cyprus. De vreugde was dan ook groot, zonder uit te monden in euforie. "Ik ben vooral tevreden over de driehoek op het middenveld", zegt de bondscoach.

  Bondscoach Marc Wilmots kwam wierook tekort om zijn spelers onder te bedelven. "Dit was ook een hele mooie match voor de toeschouwers."

  "Ik ben vooral blij over de driehoek in het middenveld, met Nainggolan, Fellaini en Witsel. Het was misschien verrassend dat Axel achter de spitsen speelde, maar dat heeft hij vroeger nog gedaan."

  "De drie spelers verstaan elkaar bijzonder goed. De samenwerking verliep perfect. Iedereen neemt de positie van de andere over als het nodig is. De Bruyne en Hazard krijgen ook zo meer de vrijheid om naar binnen te trekken. De speelvreugde was leuk om te zien."

  Die vreugde droop er ook af bij Fellaini. "Die jongen is in vorm. Hij heeft een moeilijke periode gehad, maar nu hoeft hij nog maar aan iets te denken en het lukt."

  Ook Batshuayi nam zijn goeie vorm van Marseille mee naar de nationale ploeg. "Ik heb zelf 13 interlands moeten wachten op een goal en hij scoort meteen. Rotzak? Toch een beetje", lacht Wilmots (foto).

  "Ik ben vooral blij dat hij goed is opgenomen door de groep. Hij en Ferreira-Carrasco hebben nu ook definitief voor België gekozen. Die keuze hebben ze zelf gemaakt en is hen niet opgedrongen door mijn wissels."

  "Veel beenruimte in vliegtuig naar Israël? Een bed om te rusten!"

  Na deze overtuigende overwinning lijkt het logisch dat Wilmots dinsdag het vertrouwen houdt in dezelfde elf spelers tegen Israël. "Dat valt toch af te wachten, bijvoorbeeld of iedereen fit blijft. Het is ook een andere match, we zullen wellicht meer ruimte krijgen", schat de bondscoach in.

  Veel ruimte krijgen de Belgen ook in het vliegtuig. Maar geen drie in plaats van twee, zoals eerder in de openbaarheid kwam. "Nee, de spelers krijgen een bed, zodat ze kunnen rusten. Maar wel voor de prijs van economy class."

  Kompany: "Beter konden we niet doen vandaag"

  Vincent Kompany was een tevreden aanvoerder na de vlotte zege tegen Cyprus. "We hebben Cyprus niet onderschat, want ze pakten toch drie punten in Bosnië. Beter konden we niet doen vandaag."

  "We zitten weer ongeveer op schema. Nu moeten we ons nuchter voorbereiden op Israël, want dat wordt een heel belangrijke wedstrijd. We willen daar echt drie punten pakken."

  Kompany gooide met bloemetjes naar zijn ploegmakkers. "Marouane was fenomenaal vandaag, met zijn kracht én zijn techniek. Als je een bal zo binnentrapt, kun je goed voetballen. Eden was ook heel goed. Het was gewoon genieten."

  "Verloor Israël met 0-3 van Wales? Daar schrik ik wel van. Alles ligt nu helemaal open. Het gaat om de top drie, maar wij willen eerste worden."

  Scorende debutant Batshuayi: "Trots om deel te mogen uitmaken van dit team"

  • Michy Batshuayi: "Ik ben heel tevreden met mijn debuut bij de nationale ploeg. We spelen een heel goeie match en deden alles wat de coach ons gevraagd heeft. Het was toch bijzonder om dit vanaf de bank te mogen volgen. Het is spectaculair om zulke wereldspelers aan het werk te zien. Dit is toch nog een ander niveau dan Marseille. Ik ben trots hier deel van te mogen uitmaken. Mijn doelpunt? Ik heb niet gekeken en koos niet voor kracht, maar voor een plaatsbal."
  • Thibaut Courtois: "We hebben vanaf het begin druk gezet. Hun keeper hield er eerst nog een paar uit, maar na de 1-0 ging het makkelijker. De fans verwachtten een grote zege, daarom dat we altijd met overgave moeten spelen. Ik had zelf een rustige avond, want Cyprus was niet gevaarlijk, al moet je toch geconcentreerd blijven."