• home
 • video
 • pas verschenen

  Toeschouwer komt om bij zware crash op Nürburgring

  De Nissan-GTR lijkt gewoon op te stijgen vlak voor de crash.

  Een zware crash tijdens een autorace op het circuit van Nürburgring heeft het leven gekost aan één toeschouwer. Nog vier andere mensen raakten zwaargewond.

  Het ongeluk gebeurde tijdens de eerste manche van het Duitse VLN-kampioenschap, waarin ook de Belgen Laurens Vanthoor en Maxime Martin aan de start kwamen.

  Ter hoogte van het voormalige zweefvliegveld verloor de Brit Jann Mardenborough de controle over zijn Nissan-GTR. Hij werd over de veiligheidshekken in het publiek gekatapulteerd. Op een video is te zien hoe de auto vlak voor de crash lijkt op te stijgen.

  Bestuurder Mardenborough kwam er heelhuids vanaf, maar enkele toeschouwers konden de bolide niet meer ontwijken. Een van hen werd dodelijk geraakt, nog vier anderen zijn zwaargewond. De race werd afgelast.

  "Dit is een ware tragedie", zegt Nissan in een mededeling. "We zijn allemaal in shock en diep bedroefd door wat er gebeurd is. Onze gedachten gaan uit naar de familie en de vrienden van de slachtoffers. We verlenen onze volledige medewerking aan het onderzoek."