• home
 • video
 • pas verschenen

  Lars Boom past voor Gent-Wevelgem

  Boom: "Ik hoop me in de Panne nog fit te rijden voor de Ronde"

  Lars Boom zal niet aan de start komen van Gent-Wevelgem zondag. De Nederlandse renner van Astana heeft nog te veel last van zijn val in de E3 Harelbeke. Zijn deelname aan de Ronde van Vlaanderen zou niet in het gedrang komen.

  Ze vallen als vliegen, de grote namen van het wielervoorjaar. Nu is het Lars Boom die zijn voorbereiding op de Ronde van Vlaanderen verstoord ziet door een val. De Nederlander moet afzeggen voor Gent-Wevelgem zondag.

  Boom viel vrijdag in de E3 Harelbeke nadat een bidon van een renner van Lotto-Soudal uit de houder viel (foto). "Mijn elleboog en heup zijn gekneusd", laat Boom weten. "Hopelijk kan ik me in de Panne nog fit rijden voor de Ronde van Vlaanderen."

  Er lijkt een vloek te rusten op de grote namen van het klassieke voorjaar dit seizoen. Zo nam Boom vrijdag onder andere Fabian Cancellara mee in zijn val. Die brak twee ruggenwervels en zal dit voorjaar niet meer in actie komen.

  Eerder viel ook Tom Boonen al uit met een blessure. De kopman van Etixx-Quick Step viel in Parijs-Nice en liep daarbij een schouderverrekking en een gebroken elleboog op.