• home
 • video
 • pas verschenen

  Hamilton pakt de pole, Verstappen op de derde rij

  Lewis Hamilton start zondag vanaf de pole.

  Lewis Hamilton heeft de pole veroverd in de GP F1 van Maleisië. De wereldkampioen was in de kwalificaties sneller dan Ferrari-rijder Sebastian Vettel en zijn Mercedes-ploegmaat Nico Rosberg. De jonge Max Verstappen start vanaf de derde rij, McLaren stelde opnieuw teleur.

  De kwalificaties op het circuit van Sepang werden een tijdje onderbroken toen de hemelsluizen opengingen. De McLarens stonden toen al in de box, want Fernando Alonso en Jensen Button raakten niet verder dan de eerste kwalificatiesessie.

  Na de felle regenval liet Hamilton, de winnaar van de eerste GP van het seizoen, de snelste chrono optekenen. Voor de Brit is het de 40e pol in zijn carrière. Vettel wrong zich met zijn Ferrari tussen de twee Mercedes-bolides met de tweede tijd.

  De 17-jarige Nederlander Max Verstappen kon zich voor het eerst plaatsen voor de laatste kwalificatiesessie. Verstappen voelde zich in zijn sas op de natte omloop en imponeerde met de zesde tijd.

  "De regen toverde een lach op mijn gezicht, want dat zijn de omstandigheden waar ik van houd", zegt Verstappen. "Als Nederlander ben ik het gewend in de regen te rijden, ook al is het hier een heel ander verhaal. Ik had de racelijnen voor de regen van vorig jaar goed bestudeerd. Dat heeft me veel geholpen."

  Zelfs bij Toro Rosso was men onder de indruk van de prestatie van Verstappen. "Hij heeft het geweldig gedaan. Hij had voor ons nog nooit in zulke omstandigheden gereden. Hij was voortreffelijk. Dat hij vanaf de derde rij mag starten, is fantastisch."

  Uitslag kwalificaties:
  1.Lewis Hamilton (GBr-Mercedes)
  2.Sebastian Vettel (Dui-Ferrari)
  3.Nico Rosberg (Dui-Mercedes)
  4.Daniel Ricciardo (Aus-Red Bull)
  5.Daniil Kvijat (Rus-Red Bull)
  6.Max Verstappen (Ned-Toro Rosso)
  7.Felipe Massa (Bra-Williams)
  8.Valtteri Bottas (Fin-Williams)
  9.Marcus Ericsson (Zwe-Sauber)
  10.Romain Grosjean (Fra-Lotus)
  11.Kimi Räikkönen (Fin-Ferrari)
  12.Pastor Maldonado (Ven-Lotus)
  13.Nico Hülkenberg (Dui-Force India)
  14.Sergio Perez (Mex-Force India)
  15.Carlos Sainz Jr (Spa-Toro Rosso)
  16.Felipe Nasr (Bra-Sauber)
  17.Jenson Button (GBr-McLaren)
  18.Fernando Alonso (Spa-McLaren)
  19.Roberto Merhi (Spa-Marussia)
  20.Will Stevens (GBr-Marussia)