• home
 • video
 • pas verschenen

  Fernandez pakt als eerste Spanjaard wereldtitel kunstschaatsen

  Javier Fernandez had weinig overschot op de titelverdediger.

  De Spanjaard Javier Fernandez heeft zich verrassend tot wereldkampioen kunstschaatsen gekroond in het Chinese Shanghai. Hij hield de Japanse titelverdediger en olympische kampioen Yuzuru Hanyu nipt af. Het brons was voor de Kazach Denis Ten.

  Yuzuru Hanyu stond vrijdag nog aan de leiding na de korte kür, maar de Japanner moest uiteindelijk nog het hoofd buigen voor drievoudig Europees kampioen Javier Fernandez. De Spanjaard kreeg 273,90 punten van de jury, net genoeg om zijn grootste concurrent te verslaan (271,80 punten).

  Fernandez is de eerste Spanjaard die de wereldtitel kunstschaatsen verovert. "Ik kan het nog steeds niet geloven", zei hij. "Het is ongelofelijk om de olympische kampioen eens te kloppen. Ik weet niet of dat ooit nog lukt."