• home
 • video
 • pas verschenen

  Cancellara na zijn val: "Ik had grote plannen"

  Na Tom Boonen verloor het Vlaamse voorjaar in de E3 Harelbeke met Fabian Cancellara een tweede smaakmaker. Een dag na zijn val sprak de Zwitser de pers toe. "Het was eerst Tom tegen Fabian, dan Fabian tegen de rest. Nu is het enkel nog de rest tegen de rest."

  Fabian Cancellara zag gisteren zijn voorjaarsdroom uiteenspatten op de kasseien van de Haaghoek. "Er is veel nodig voor ik opgeef, maar mijn omgeving had meteen door dat het ernstig was."

  "Ik had eerst het gevoel dat het een gebroken rib was, maar dat is niet gelukkig niet het geval. Ik heb wel de pech dat mijn ruggenwervels gebroken zijn. Jammer, want ik had grote plannen."

  "Het wordt de zondag van de Ronde nog altijd een wielerhoogdag in België, maar wel anders. Er zal wellicht een nieuwe winnaar komen. Dit is een kans voor de nieuwe generatie: voor Stybar, Sagan, Thomas, Degenkolb, Vanmarcke of Van Avermaet. Deze jongens moeten het nu doen."

  "Ook voor de fans wordt het speciaal. Iedereen verwachtte eerst een duel Tom-Fabian. Na de val van Tom in Parijs-Nice zou het Fabian tegen de rest worden. Nu is het enkel nog de rest tegen de rest."

  "Kan het nu beter plaatsen dan in 2012"

  Cancellara kreeg gisteren niet alleen een fysieke, maar ook een mentale klap. "Toch overheerst momenteel de fysieke pijn. Als ik sta of lig, valt het nog mee, maar zodra ik beweeg doet het pijn. Het is anders dan mijn val in de Ronde van 2012. Toen was dat mijn eerste val in een grote koers. Nu kan ik dat beter plaatsen."

  "Spierpijn kun je nog behandelen, maar tegenover een breuk sta je machteloos. Je wil dat de tijd sneller gaat, maar dat gaat niet. Je moet gewoon geduld hebben."

  "Of ik nog terugkeer? Natuurlijk! Maar hoe en wanneer, daar kan ik nu nog niets over zeggen. Eerst moet ik genezen."