• home
 • video
 • pas verschenen

  Bondscoach Conte met dood bedreigd na blessure Marchisio

  De Italiaanse bondscoach Antonio Conte.

  De fans van Juventus zijn woedend door de blessure die middenvelder Claudio Marchisio heeft opgelopen bij de nationale ploeg. Bondscoach Antonio Conte is kop van Jut, maar die bijt van zich af.

  Claudio Marchisio liep gisteren een knieblessure op tijdens de training met de nationale ploeg. Volgens de eerste berichten zou de middenvelder een kruisband in zijn knie gescheurd hebben, maar uiteindelijk zou de ernst van de blessure wel nog meevallen.

  Voor de supporters van Juventus is bondscoach Antonio Conte kop van jut. Conte, nota bene een clubicoon van Juve, zou zelfs doodsbedreigingen ontvangen hebben. "Hij is van streek", zegt Carlo Tavecchio, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond. "Maar dit is niet zijn schuld. Wij staan achter hem."

  Volgens de critici zouden de trainingen van Conte te zwaar zijn. Zelfs John Elkann, een van de sterke mannen bij Juventus, nam Conte op de korrel. "Misschien wil hij de geschiedenis ingaan als de bondscoach met de meeste blessures in de spelersgroep", liet Elkann optekenen in de Italiaanse pers.

  Conte reageerde cynisch. "Het is vreemd dat hij me daar bij Juventus nooit iets van gezegd heeft. Wij werken niet hard, wij werken goed", luidde de repliek van de bondscoach. "Niemand treft schuld bij de blessure van Marchisio. Hij blesseerde zich in de opwarming. Er was geen bal in de buurt."