• home
 • video
 • pas verschenen

  Belgische U19-ploeg ziet EK wegglippen, ondanks zege

  De Belgische U19 nemen het in het laatste duel op tegen Litouwen.

  De Belgische U19-ploeg heeft zijn eerste zege geboekt op het EK-kwalificatietoernooi in Zweden. De troepen van coach Gert Verheyen klopten het gastland met 2-0, maar om nog een EK-ticket te bemachtigen, moeten ze al hopen op een slipper van groepsleider Rusland.

  De Belgen moesten winnen om de EK-droom gaaf te houden en kregen daarbij de hulp van Zweden. Andersson klopte in de eerste helft zijn eigen doelman. De nipte voorsprong zorgde lang voor spanning, maar in het slot nam invaller Marco Weymans (PSV) alle twijfels weg: 2-0.

  Groepsleider Rusland liet geen steek vallen en versloeg Litouwen met overduidelijke 6-0-cijfers. De nationale U19 moet nu al hopen op een stevige nederlaag van de Russen op de slotspeeldag om het EK in Griekenland nog te halen. Enkel de zeven groepswinnaars krijgen een ticket.

  België - Zweden: 2-0

  • Goals: 34’ Andersson 1-0 (owngoal), 86’ Weymans 2-0
  • België: Jackers, Cools, Mmaee, Matthys, Vrijsen, De Sart, Verbiest, Vandeputte (80’ Weymans), Badibanga (59’Dujardin), Schrijvers, Napol (46’Djim)