• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorjaar van Cancellara zit erop na een val in de E3 Harelbeke

  Fabian Cancellara stapt met duidelijk veel pijn in de volgauto.

  Het noodlot heeft toegeslagen voor Fabian Cancellara. Na een tuimeling in de E3 Harelbeke moet de Zwitser een kruis maken over zijn voorjaar.

  Het peloton in de E3 Harelbeke werd bij de passage op de Haaghoek, na 40 kilometer al, opgeschrikt door een massale valpartij. John Degenkolb, Lars Boom, Sebastian Langeveld en Fabian Cancellara waren bij de slachtoffers.

  Langeveld gaf meteen op en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Boom, Cancellara en Degenkolb stapten weer op hun fiets. Cancellara verbeet de pijn, maar niet veel later gaf hij toch op. Hij had duidelijk veel last van zijn linkerpols en onderrug.

  "Over zondag (Gent-Wevelgem) mogen we al een kruis maken en ook voor de Ronde ziet het er niet goed uit", zei ploegleider Dirk Demol in een eerste reactie. "Maar het klopt niet dat Fabian bij het instappen van de auto zei dat zijn voorjaar voorbij is. Hij is een vechter."

  Wat later viel dan toch het slechtst mogelijke verdict: onderzoek in het ziekenhuis bracht aan het licht dat Cancellara twee breukjes opgelopen heeft in wervels in zijn onderrug. Zijn voorjaar zit erop.

  "Het klassieke seizoen is sowieso voorbij voor Fabian", bevestigt Trek-perswoordvoerder Tim Vanderjeugd. "Hij heeft heel veel pijn in de onderrug en kan amper op zijn benen staan. Het zal een aantal weken duren vooraleer hij weer op de fiets zal zitten."

  "Een operatie is niet aan de orde en ook een gipsverband helpt niet. Het enige wat Fabian op dit  moment kan doen, is rusten. Hij leefde maanden toe naar dit doel en dan is het uiteraard heel jammer dat hij zijn kansen niet kan verdedigen. We zoeken nu naar een oplossing met de ploeg."

  Ook pech voor Lotto-Soudal

  Naast Cancellara en Langeveld hebben nog vier renners opgegeven na die valpartij op de Haaghoek. Lotto-Soudal zag twee pionnen wegvallen: Vegard Breen en Gert Dockx.

  Ook Niccolo Bonifazio van Lampre, afgelopen zondag nog vijfde in Milaan-Sanremo, en Robert Wagner van Lotto Jumbo moesten opgeven. Bij Wanty mochten ze Frederik Veuchelen schrappen.