• home
 • video
 • pas verschenen

  Vertonghen: "Ik kan de coach zekerheid geven op linksachter"

  Vertonghen wil puntenverlies tegen Cyprus absoluut vermijden.

  De Rode Duivels kunnen zich morgen geen misstap veroorloven tegen Cyprus. Marc Wilmots gaf al aan dat de sleutel bij zijn creatieve flankspelers zal liggen om het Cypriotische blok te ontwrichten, achterin lijkt de bondscoach weinig verrassingen in petto te hebben. Jan Vertonghen is een zekerheid op links. "Ik zou het raar vinden als ik er niet zou spelen."

  Bij Tottenham speelt Jan Vertonghen al een heel seizoen centraal, maar bij de Rode Duivels neemt de 27-jarige verdediger steevast de linksachter voor zijn rekening. Ook voor de kwalificatiematchen tegen Cyprus en Israël lijkt Vertonghen een certitude.

  "Ik zou het raar vinden als ik niet op linksachter zou spelen", opent Vertonghen. "Er zijn weinig opties op links. De trainer kiest voor zekerheid achterin en die kan ik hem geven. Ik voel me goed op die positie en heb een goede verstandhouding met Eden Hazard voor me en Nicolas Lombaerts naast me."

  Naast Vertonghen, Alderweireld en Kompany moet er centraal in de verdediging nog één plaats worden opgevuld: "De opties zijn vrij duidelijk. Het zal Nicolas of Jason (Denayer) worden."

  Nieuwkomer Deschacht ziet Vertonghen nog niet starten: "Olivier is er pas bijgekomen en het zou niet logisch zijn dat hij de andere jongens meteen zou voorbijsteken in de hiërarchie. Maar zoals hij zich bewijst op training is ook hij een mogelijkheid."

  "Niet verliezen tegen rechtstreekse concurrenten"

  Vertonghen & co zijn intussen ingelicht over de tegenstander van morgen. "Cyprus speelt heel compact en is verdedigend sterk. Ze zullen er snel proberen uit te komen op de counter."

  "We willen graag winnen en het zou jammer zijn als dat niet gebeurt. We mogen zeker niet verliezen tegen rechtstreekse concurrenten. Zes op zes is het doel en dan staan we normaal al boven Cyprus en Israël. We moeten op die eerste plaats mikken."