• home
 • video
 • pas verschenen

  Van Lierde is ambitieus voor eerste wedstrijd: "Wil overwinning pakken"

  In 2013 won Van Lierde in Hawaï, vorig jaar (foto) werd hij achtste.

  Voor Frederik Van Lierde is Zuid-Afrika het decor voor de start van zijn seizoen. De triatleet neemt er zondag deel aan een volledige Ironman en wil zich zo optimaal voorbereiden op Hawaï. "Ik wil weten wat ik op dit moment waard ben."

  Frederik Van Lierde begon zijn Ironman-seizoen de voorbije vijf jaar in Abu Dhabi. Maar omdat de organisatie overschakelde van een lange naar een korte-afstandswedstrijd, ging hij op zoek naar een alternatief in Zuid-Afrika.

  "Eindelijk kan mijn seizoen beginnen. Ik heb me goed voorbereid en kijk ernaar uit! Als ik aan de start van een wedstrijd kom, geef ik altijd het beste van mezelf. Ik zou natuurlijk liefst de overwinning mee naar huis nemen, maar als ik alles gegeven heb en derde word, ben ik ook tevreden."

  Van Lierde is al lang aan het trainen, maar dit weekend staat zijn eerste wedstrijd pas op het programma. "De Ironman in Hawaï is natuurlijk het belangrijkste dit jaar, maar dat neemt niet weg dat ik hier niet goed kan zijn. Ik wil weten wat ik op dit moment waard ben."

  De triatleet was op training alleszins in vorm. "Mijn gevoel zegt dat ik er klaar voor ben. Ik ben natuurlijk geen 20 meer, maar 35. Dan heb je wel een aantal referenties op het vlak van vormpeil en die zitten goed."

  Van Lierde bouwt zijn seizoen op rond 3 grote wedstrijden. "Mijn volgende hoofddoel is het Europees Kampioenschap in Frankfurt, begin juli. Daarna volgt er weer een rustperiode en een opbouw naar de Ironman in Hawaï in oktober."

  Luister naar het interview van Frederik Van Lierde: