• home
 • video
 • pas verschenen

  Opnieuw zilver voor Ilse Heylen

  Ilse Heylen: "Vanaf nu staat alles in het teken van de Masters."

  Een week na haar tweede plaats op de Grand Prix judo in Tbilisi in Georgië heeft Ilse Heylen (IJF-14) ook op de GP van Samsun in Turkije het zilver gegrepen in de klasse tot 52 kilogram. "Nu neem ik een weekje rust om alle kleine blessures te laten genezen", vertelt de 38-jarige judoka.

  Met ipponzeges tegen de Zuid-Koreaanse judoka Kom Mi-Ri (IJF-144) en de Nederlandse Birgit Ente (IJF-44) en nog eens een overwinning met waza-ari tegen de Poolse Agata Perenc (IJF-81) stootte Ilse Heylen opnieuw in één ruk door naar de halve finales.

  Ze won op strafpunten (0 tegen 1) van de Ierse Lisa Kearny (WJF-30) en effende zo de weg naar een finale tegen de Kosovaarse Distria Krasniqi (IJF-138), die begin dit jaar de overstap maakte van de -48 kg naar de -52.

  Krasniqi ging voluit haar kansen tegen Heylen, die met een strafpunt op achterstand kwam en 40 seconden voor tijd ook nog eens een waza-ari moest incasseren.

  "Weekje rust"

  "Als je op voorhand gezegd had dat ik op deze twee Grand Prix telkens in de finale zou staan, dan had ik daar graag voor getekend", reageert Ilse Heylen, die vorige week 38 geworden is.

  Net zoals vorige week kampte Heylen met een ingepakte linkervoet. "Daarom neem ik een weekje rust om alle kleine blessures te laten genezen. Van de dokter zou ik drie weken moeten rusten, maar de vorm is nu zo goed.

  "Vanaf nu staat alles in het teken van de World Judo Masters, eind mei in Marokko", zegt Ilse Heylen die elf jaar geleden brons won op de Olympische Spelen van Athene.