vr 27 maart 2015 21:19
Standard nam in de tweede helft afstand van de Luxemburgse kampioen.
Ter voorbereiding van de Play-offs speelden heel wat eersteklassers vandaag een oefenwedstrijd. Standard haalde het van Dudelange, Cercle versloeg Antwerp, Lokeren tikte Oud-Heverlee Leuven opzij en Kortrijk vernederde Valenciennes. Lierse en Oostende verloren van respectievelijk Bochum en Roeselare.

Standard - Dudelange (Lux) 2-1

Standard had het wel niet onder de markt tegen de Luxemburgse kampioen. Integendeel. Het trok met een 0-1-achterstand de kleedkamer in.

Na de koffie herstelde de thuisploeg het evenwicht. Mujangi Bia en De Camargo maakten er al snel 2-1 van. Even voor afluiten mocht ook Jonathan Legaer een doelpuntje meepikken. Al had hij daar wel een strafschop voor nodig.

Cercle Brugge - Antwerp (II) 4-3

Ook Cercle Brugge trekt met vertrouwen richting Play-off III. In een partij achter gesloten deuren won het na een spektakelwedstrijd tegen tweedeklasser Antwerp. D'Haene, Kabananga, Bourdin en Buyl namen de doelpunten voor hun rekening: 4-3.

Lokeren - OH Leuven (II) 5-2

Lokeren miste Play-off I, maar het wil van Play-off II absoluut nog iets maken. Dat bewees het in de oefenpot tegen Oud-Heverlee Leuven.

Mbaye Leye zorgde voor de eerste twee doelpunten, maar nog voor de rust prikte Cerigioni tegen. Na de rust diepten Abdoun en twee keer Mensah de score verder uit tot 5-2.

KV Kortrijk - Valenciennes (Fra) 4-0

In een gelijkopgaande eerste helft kwam de thuisploeg na 38 minuten op voorsprong. Van Eenoo rondde een mooie combinatie knap af. Santini zorgde nog voor de rust voor een dubbele voorsprong.

In de tweede helft ging Kotrijk door op het elan. Poulain scoorde na een corner en een kwartier voor affluiten zette Chevalier de 4-0-eindcijfers op het bord met een hard afstandsschot.

Lierse - Bochum (Dui) 0-2

Lierse is op dit moment op oefenstage in Nederland en won eerder een oefenpot tegen Vitesse. Ook tegen Bochum wilde het dat kunstje herhalen, maar al na drie minuten was de hoop vervlogen.

Forsell, Fins international, haalde uit  met een verschroeiend schot. Nog voor de rust besliste Gregoritsch de wedstrijd helemaal oog in oog met Lierse-doelman Bajkovic.

KV Oostende - Roeselare (II) 1-2

Oostende had in eigen huis een pak kansen om afstand te nemen van Roeselare, maar het wrong die allemaal vakkundig de das om.

Het enige Oostende-doelpunt kwam op naam van Berrier te staan. 1-2 was de eindstand. Geen geslaagde generale repetitie dus voor Oostende met het oog op Play-off II.