• home
 • video
 • pas verschenen

  Kompany: "Twee superbelangrijke wedstrijden"

  Opperste concentratie bij Vincent Kompany.

  "We zullen er alles aan doen om twee keer te winnen", stelt aanvoerder Vincent Kompany voor de EK-kwalificatiematchen tegen Cyprus (zaterdag) en Israël (dinsdag). "Je merkt dat iedereen hard uitkijkt naar het Europees kampioenschap in Frankrijk. Dat doel willen we echt halen."

  De Rode Duivels hebben de hele week toegeleefd naar de wedstrijden tegen Cyprus en Israël. "Het is gezellig om weer met de jongens te kunnen zijn", vertelt aanvoerder Vincent Kompany aan Sporza. "Ik zie veel kwaliteit in de groep en de nieuwe jongens passen zich goed aan. We zijn helemaal klaar."

  "De twee wedstrijden die we nu spelen vind ik superbelangrijk. We moeten die winnen. Daar zullen we alles aan doen."

  "De sfeer in de groep is erg positief. Je merkt dat iedereen hard uitkijkt naar het Europees kampioenschap in Frankrijk. Dat doel willen we echt halen."

  Zaterdag wordt het beuken tegen een Cypriotische muur. "Achteraan staan ze sterk. Zo hebben ze de verrassing kunnen creëren tegen Bosnië-Herzegovina. En ik hoorde van Dzeko (Kompany's ploegmaat bij Manchester City, red) dat ze over snelle jongens beschikken om te counteren."

  "Voorzichtig zijn is dus de boodschap. Daarom hebben we erg geconcentreerd naar die wedstrijd toegeleefd. We gaan die wedstrijd zeker niet onderschatten."

  "Hoef geen lof"

  In Engeland heeft Vincent Kompany de laatste weken een flinke portie kritiek moeten slikken. "Kritiek of geen kritiek, het maakt niet uit", antwoordt de aanvoerder van Manchester City.

  "Op ons niveau hangt het allemaal af van het resultaat. Als je goed speelt, maar niet wint, heb je slecht gespeeld. En als je slecht speelt, maar wel wint, dan wordt dat wel eens vergeten. Zo simpel is het."

  "Ik weet hoeveel ik te danken heb aan een sterk collectief. Als we met de Rode Duivels een slechte match spelen, zal je ook niet te horen krijgen dat sommige spelers goed bezig zijn."

  "Bij City moeten de resultaten beter. Dat verwachten we ook van onszelf. Tot dan hoef ik geen lof te krijgen. Ik wil gewoon wedstrijden winnen en dan maakt het mij nog minder uit wat mensen zeggen."

  De Rode Duivels gooien de benen los