• home
 • video
 • pas verschenen

  Breen breekt elleboog, Dockx en Vanendert houden kneuzingen over aan E3

  Vanendert smakte hart tegen de grond op het einde van de E3 Harelbeke.

  Lotto-Soudal is niet ongeschonden uit de E3 Harelbeke gekomen. Vegard Breen brak een elleboog en ook bij Dennis Vanendert en Gert Dockx is er schade. "Natuurlijk moeten we nu tactische wijzigingen doorvoeren."

  Niet alleen Fabian Cancellara moest de strijd staken na een zware val op de kasseien van de Haaghook, ook Lotto-Soudal-duo Vegard Breen en Gert Dockx (foto) waren betrokken in die massale valpartij en gaven op.

  Na verschillende onderzoeken in het ziekenhuis is gebleken dat Breen een gebroken elleboog heeft. Doxkx komt er beter vanaf met een gekneusd staartbeentje.

  Op het einde van de wedstrijd kwam ook Dennis Vanendert onzacht in aanraking met de Vlaamse wegen. Ook bij hem geen breuken, maar wel een gekneusde linkerschouder en -elleboog.

  "Natuurlijk moeten we met het oog op de volgende wedstrijden enkele tactische wijzingen doorvoeren, maar mijn eerste bekommernis gaat toch uit naar mijn renners", liet teammanager Marc Sergeant weten in een eerste reactie tijdens de wedstrijd.

  Ook in de Ronde van Catalonië kent Lotto-Soudal veel pech. Thomas De Gendt kwam gisteren twee keer ten val en moest de strijd staken. Louis Vervaeke smakte de dag voordien tegen het asfalt. Hij hield geen breuken over aan zijn val, wel een gekneusde hand.

  Tweets van Lotto-Soudal: