• home
 • video
 • pas verschenen

  Wallays: "Ik wil zeker in dienst van Cancellara rijden"

  Wallays won gisteren Dwars door Vlaanderen.

  Jelle Wallays geniet nog na van zijn triomf in Dwars door Vlaanderen. De Topsport Vlaanderen-renner was vooral tevreden met de felicitaties van Fabian Cancellara en denkt aan een stap hogerop. "Al heb ik nog geen aanbieding van een WorldTour-ploeg gehad", zegt Wallays.

  "Ik heb gisterenavond niet echt gefeest, want er volgen nog veel mooie koersen", vertelt Jelle Wallays aan Sporza, daags na zijn overwinning in Dwars door Vlaanderen. "Ik ben even bij mijn supporters geweest en zijn hebben er wel een feest van gemaakt."

  Jelle Wallays en zijn ploegmaats werden gisteren gefeliciteerd door niemand minder dan Fabian Cancellara. "Dat was een prachtig moment. Hij vond de prestatie van onze ploeg sterk. Dat gebeurt niet veel in zulke koersen, zei hij."

  Na zijn overwinning was de teneur dat Wallays dringend naar een WorldTour-ploeg moet overstappen. Heeft hij intussen al een telefoontje gekregen? "Neen, ik heb nog geen aanbieding gehad. Zo snel zal het niet gaan. We zien wel na Parijs-Roubaix. Dan zal er wel meer duidelijkheid zijn."

  "Ik hoop dat ik die stap volgend jaar kan zetten. Ik heb nu bevestigd wat ik eind vorig jaar heb gedaan", zegt Wallays, die 2014 afsloot met een zege in Parijs-Tours. "Ik weet zeker dat ik in dienst zou kunnen rijden van een grote kopman. Iemand zoals Cancellara? Ik zou zeker willen werken voor hem. Dat moet een plezier zijn."

  "Hopelijk heb ik dezelfde benen in Roubaix"

  Wallays heeft de eerste afspraak in het voorjaar niet gemist, maar heeft nog honger. "Na gisteren is het leuk om de klassiekers te rijden. De druk is weg en ik zit meer ontspannen op de fiets. Ik maak vooral van Parijs-Roubaix een doel", zegt de West-Vlaming.

  "Ik ben er vorig jaar zwaar gevallen, maar ik heb toen ontdekt dat die koers me ligt. Hopelijk kan ik Roubaix met dezelfde benen als gisteren aanvatten. Ik denk dat ik er dan ver kan komen."

  Cancellara feliciteert Wallays en co