• home
 • video
 • pas verschenen

  Terry tekent voor een jaar bij bij Chelsea

  Terry veroverde de League Cup met Chelsea.

  John Terry blijft Chelsea trouw. De 34-jarige verdediger heeft zijn contract verlengd tot juni 2016. "Dit is geen bedankje", zegt coach Mourinho. "Hij is een topspeler en verdient het gewoon."

  John Terry kwam als jongere in 1995 bij Chelsea terecht en speelde al 661 keer in het Chelsea-shirt, dat hij altijd trouw bleef.

  En ook volgend seizoen blijft hij op Stamford Bridge. "Ik ben heel blij met deze contractverlenging", zegt Terry. "We pakten dit jaar al een trofee (met de League Cup) en hopelijk kunnen ik, mijn ploegmaten en de coach voor nog meer successen zorgen."

  Chelsea-coach José Mourinho is blij dat zijn kapitein blijft. "Dit contract is geen bedankje voor John. Hij is een topverdediger en verdient dit contract helemaal. Dit jaar heeft hij al meer dan 40 matchen gespeeld."

  Terry klapte ook nog even uit de biecht over hoe zijn coach Mourinho bij de rust zijn spelers op scherp krijgt. "Hij is onvoorspelbaar."

  "Soms denk je goed te spelen en gaat hij toch wild tekeer in de kleedkamer. Flesjes water en tafels vliegen dan in het rond. Het tegenovergestelde gebeurt ook, net als je een uitbarsting verwacht, blijft hij heel kalm. Hij praat je er doorheen."