• home
 • video
 • pas verschenen

  Rebellin pakt de leiderstrui in Internationale Wielerweek

  Rebellin (rechts) mag morgen in de leiderstrui vertrekken.

  Davide Rebellin is de nieuwe leider in de Internationale Wielerweek. De 43-jarige Italiaan won met zijn ploeg CCC de ploegentijdrit en neemt de leiderstrui over van zijn landgenoot Manuel Belletti, die de ochtendrit had gewonnen.

  Iedere ploeg moest in de ploegentijdrit twee teams van vier renners de baan opsturen. Het Poolse CCC bleek één seconde sneller dan de A-ploeg van Team Sky. Davide Rebellin, 43 jaar intussen, verovert daardoor de leiderstrui.

  Het eerste team van Topsport Vlaanderen eindigde 19e, de tweede selectie werd 34e. Het mindere resultaat van het tweede viertal kwam er na een valpartij van Eliot Lietaer en Floris De Tier, die allebei moesten opgeven.

  "De Tier kwam in de derde bocht van de ploegentijdrit ten val en liep schaafwonden op", legt ploegleider Hans De Clercq uit. "Bovendien was hij wat duizelig, waarna we besloten om hem uit de wedstrijd te nemen."

  "Wat verderop smakte Lietaer tegen een geparkeerde wagen. Hij ontwrichtte zijn schouder, waardoor ook voor hem deze Internationale Wielerweek al na één dag voorbij is en we dus met nog slechts zes renners verder moeten tot en met zondag."

  Internationale Wielerweek (2.1)

  Uitslag rit 1B:

  01. CCC A (Pol) - 13 km in 14'49"
  02. Sky A (GBr) - op 1"
  03. MTN A (ZAf) - 4"
  19. Topsport Vlaanderen A - 42"
  34. Topsport Vlaanderen B - 1'02"

  Stand na rit 1B:

  01. Davide Rebellin (Ita) - in 2u35'02"
  02. Tomasz Kiendys (Pol ) - z.t.
  03. Jaroslaw Marycz (Pol)
  04. Adrian Kurek (Pol)
  05. Ben Swift (GBr) - op 1"
  06. Philip Deignan (Ier)
  07. Kanstantin Sivtsov (WRu)
  08. Louis Meintjes (ZAf) - 4"
  09. Jacques Janse Van Rensburg (ZAf)
  10. Stephen Cummings (GBr)