• home
 • video
 • pas verschenen

  Ook F1-dokter geeft Alonso startbewijs voor zondag

  Alonso is klaar voor zijn eerste race bij zijn nieuwe team McLaren.

  Niets staat een wederoptreden van Fernando Alonso zondag in de GP van Maleisië in de weg. De Spanjaard van McLaren, die de WK-opener in Melbourne twee weken geleden miste met een hersenschudding, doorstond vandaag de medische tests van de F1-dokters in Sepang.

  Alonso had zondag al groen licht gekregen van drie dokters van de Camebridge University, maar een medische controle in Maleisië zelf door de F1-autoriteiten was sowieso nog nodig.

  "Tijdens het onderzoek legde de rijder alle vereiste fitheidstesten met succes af. Hij is dus fit verklaard om komend weekend in de Maleisische GP te racen", gaf de Internationale Automobielfederatie (FIA) vanochtend in een communiqué mee.

  Vorige maand ging Alonso van de baan tijdens testritten in Barcelona. Omdat hij daarbij een hersenschudding opliep, mocht hij om medische redenen niet starten in Australië.

  Die eerste GP verliep niet goed voor de Britse renstal, dat de nodige problemen ondervindt met de nieuwe Honda-motor. Kevin Magnussen viel uit met pech op weg naar de startgrid en Jenson Button eindigde buiten de top tien.

  Bottas ook fit verklaard

  Valtteri Bottas, de Finse rijder van Williams, is ook medisch goedgekeurd om zondag in Sepang van start te gaan. Bottas miste de race in Melbourne, nadat hij in de kwalificaties een rugblessure opgelopen had.