• home
 • video
 • pas verschenen

  Ferreira Carrasco: "Ik ben geduldig, maar te geduldig is ook niet goed"

  Divock Origi (l) en Yannick Ferreira Carrasco (r)

  Weet u welke Rode Duivel als enige nog meedraait in de Champions League? Yannick Ferreira Carrasco van Monaco. De 21-jarige linksvoor aast nu op zijn eerste speelminuten bij de nationale ploeg. "Ik zou graag binnen drie jaar voor de Rode Duivels spelen", vertelt hij.

  Met Monaco heeft Yannick Ferreira Carrasco de kwartfinales bereikt in de Champions League. Voelt hij nu meer respect bij de Rode Duivels?

  "Respect zou ik niet zeggen", antwoordt hij. "We hebben een leuke groep. Iedereen staat op dezelfde hoogte."

  "We zullen zien wanneer ik mijn kans krijg bij de nationale ploeg. Pas dan zal ik me echt een speler van de A-ploeg voelen."

  "Nu voel ik me nog altijd een belofte, nog geen speler van de A-kern. Ik heb nog geen speelminuten gekregen. En ik wil speelgelegenheid krijgen om aan België te kunnen tonen wat ik waard ben."

  "Ik ben wel geduldig, maar te geduldig is ook niet goed."

  Spanje of Portugal?

  De ouders van Yannick Ferreira Carrasco komen uit Spanje en Portugal. "Ik heb nog opties ja, maar nu zit ik bij de Belgische ploeg", legt hij uit. "Als ik binnen drie jaar niet speel bij de Rode Duivels ga ik op een uitnodiging van een ander land in. Als die me oproepen tenminste."

  Intussen op zijn Facebook-pagina: