• home
 • video
 • pas verschenen

  Dembele: "De plaatsen zijn duur, bij Tottenham én Duivels"

  Moussa Dembele speelde nog geen minuut in de EK-voorronde.

  Moussa Dembele speelt niet zo veel bij Tottenham en bij de Rode Duivels is hij in deze EK-voorronde ook geen vaste waarde. "Ik geloof in mijn kwaliteiten, maar er zijn veel goeie spelers", zegt de middenvelder aan Sporza.

  De komst van Mauricio Pochettino als coach bij Tottenham in mei 2014 was geen goeie zaak voor Dembele. "Ik heb een grote periode weinig gespeeld, dan een kleine periode wel gespeeld, maar nu weer minder."

  "Ik was in vorm en dacht zelf dat ik vertrokken was voor een reeks, maar ik kende een mindere match. En in een sterke groep als bij Tottenham kan niemand zich dat permitteren. De plaatsen zijn duur."

  "Ik blijf positief, geloof in mijn kwaliteiten en wil mijn plek heroveren. Ik hoor wel van de trainer wat hij van mij verwacht en probeer mezelf steeds te verbeteren."

  Negen keer maar stond Dembele in de basis in de competitie dit seizoen, twee keer speelde hij de volle 90 minuten. "Ik wil sowieso meer spelen, maar ben nu niet bezig met een transfer. Ik wil niet gedemotiveerd raken. Ik wil gewoon alles geven en op het einde van het seizoen zien we dan wel wat de plannen zijn van de trainer."

  Nog geen minuut gespeeld in EK-voorronde

  Dembele legt zelf de link tussen Tottenham en de Rode Duivels: "Bij de nationale ploeg is het een beetje hetzelfde verhaal als bij de Spurs. Er zijn heel goeie spelers en de plaatsen zijn duur."

  Dembele telt al 61 caps, maar speelde nog geen minuut in deze kwalificatiecampagne. Hij deed na het WK enkel mee in oefeninterlands: 9 minuten tegen Australië en de eerste helft tegen IJsland.

  Over zijn speelkansen blijft hij vaag: "Spelers die goed gespeeld hebben in het verleden krijgen kansen."

  "Iedereen professioneel genoeg om vermoeidheid niet te laten spelen"

  Dembele is een van de vele Rode Duivels uit Engeland. Voor José Mourinho, coach van Chelsea, is de vermoeidheid naar het einde van het seizoen een van de redenen waarom de Engelse clubs uit Europa liggen.

  Dembele kan die redenering volgen: "Al weet ik niet hoe anderen zich voelen. Maar de Premier League is zwaar en er is geen winterstop. Dat speelt toch mee, denk ik."

  Zal het de Rode Duivels parten spelen in de komende wedstrijden? "Naar het einde van het seizoen toe voel je die vermoeidheid. Maar iedereen is volwassen en professioneel genoeg om daarmee om te gaan. Iedereen weet dat dit een heel belangrijke periode is, bij je club, maar ook bij de nationale ploeg."

  "De bondscoach anticipeert daar ook op. De eerste twee dagen waren rustig, gisteren was de eerste pittige training."

  "Aan de vermoeidheid denk je niet. Je gaat het niet meer relaxed aanpakken. We gaan voor een zes op zes en willen de duels tegen Cyprus en Israël winnen."