• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië troeft Frankrijk af, Falcao scoort wel voor Colombia

  Brazilië won met 1-3 van Frankrijk.

  Brazilië heeft Frankrijk opzijgezet in een oefeninterland. De Brazilianen wonnen in het Stade de France met 1-3. Colombia draaide Bahrein door de gehaktmolen, onder meer dankzij twee goals van Radamel Falcao. Chili ging met de billen bloot tegen Iran.

  Frankrijk - Brazilië: 1-3

  Frankrijk begon enthousiast aan de match, maar doelman Jefferson hield met een schitterende tussenkomst Benzema van de snelle 1-0. Brazilië kreeg gaandeweg de bal, maar na 20 minuten knikte Varane een corner in doel: 1-0.

  Nog voor de pauze was de Franse voorsprong wel al uitgewist. Oscar rondde een knap één-tweetje met Firmino af. 1-1 dus na een al bij al toch povere eerste helft.

  In de tweede helft nam Brazilië toch afstand van de Fransen. Net voor het uur verspeelde Evra de bal aan Willian, die Neymar op weg zette naar de 1-2.

  Twintig minuten voor tijd telde Luiz Gustavo de Fransen uit. Op een corner gaf hij drie Franse verdedigers het nakijken: 1-3, de eerste nederlaag voor de Fransen sinds de uitschakeling op het WK in de kwartfinales.

  Iran - Chili: 2-0

  Chili zat tegen Iran duidelijk al met de clash tegen Brazilië van komende zaterdag in het achterhoofd. Nekounam scoorde na 21 minuten en kort na de pauze verdubbelde Amiri verrassend de score. Sanchez, Pizarro en Medel werden nog in de strijd gegooid, maar de pijnlijke nederlaag was een feit.

  Bahrein - Colombia: 0-6

  Radamel Falcao zit bij Manchester United op een zijspoor, maar de Colombiaanse spits heeft bij de nationale ploeg weer de weg naar het doel gevonden.

  Falcao bracht de 1-0 van spitsbroer Carlos Bacca (ex-Club Brugge) aan en scoorde dan kort na het halfuur twee keer in vijf minuten. Vooral zijn eerste treffer, een volley, mocht er zijn.

  In het laatste halfuur kon Colombia, nog altijd zonder de geblesseerde James Rodriguez, de score uitdiepen. Ramos, Mojica en Renteria namen de andere doelpunten voor hun rekening.

  Colombia speelt maandag nog een oefenmatch tegen Koeweit.