• home
 • video
 • pas verschenen

  Alonso: "Ik crashte door een probleem met mijn stuur"

  Alonso: "Er was veel druk om te communiceren."

  Fernando Alonso heeft enkele speculaties over zijn crash van vorige maand de wereld uit geholpen. "Ik werd niet wakker in 1996 en botste door een probleem met de stuurinrichting, niet door een windvlaag", zegt de tweevoudige wereldkampioen Formule 1 op een persconferentie voor de Grote Prijs van Maleisië.

  Fernando Alonso zal in de Maleisië debuteren voor McLaren-Honda. De seizoensopener in Australië miste de Spanjaard omdat hij revalideerde van een crash tijdens de testdagen in Barcelona.

  Rond de crash, waarbij Alonso een hersenschudding opliep, werd lang mysterieus gedaan door McLaren. De Spanjaard vond het nu tijd om enkele zaken uit te klaren

  McLaren zei dat het geen technisch mankement vond en Alonso door een windvlaag tegen de muur beland was. "Maar dat klopt niet", zegt Alonso.

  "Ik had een probleem met mijn stuurinrichting. Mijn stuur was geblokkeerd naar rechts. Ik kon nog remmen en terugschakelen en zette na mijn crash de systemen in de auto nog uit."

  "Het kan dat McLaren geen technisch probleem vond. Er zijn geen sensoren voor alle systemen."

  "Werd niet wakker als Italiaanse tiener in 1996"

  De geruchten deden ook de ronde dat Alonso na de crash dacht dat hij een tiener was en Italiaans sprak. Alweer larie volgens Alonso.

  "Ik was bij bewustzijn toen ik uit de auto werd geholpen, maar was daarna wel even bewusteloos door de medicatie. Ik kan me door de medicatie ook van enkele uren niets meer herinneren."

  "Maar ik werd zeker niet wakker in 1996 en sprak ook geen Italiaans. Ik herinner me het ongeluk helemaal."

  "De verwarring ontstond door de eerste uitspraken na het ongeluk. Er was toen een grote druk was om te communiceren. De eerste verklaringen voor het ongeluk van McLaren en mijn management hielpen niet."