• home
 • video
 • pas verschenen

  "We hadden een zaal met 10.000 mensen kunnen vullen"

  Deze zaal zit vanavond vol.

  Vanavond speelt het vrouwenteam van Castors Braine de terugwedstrijd in de finale van de Eurocup tegen Villeneuve d'Ascq. Na de overwinning in de heenwedstrijd staat de club op de drempel om geschiedenis te schrijven. "Het leeft hier enorm. Met 6.500 mensen is het hier uitverkocht."

  Castors Braine verdedigt een 64-68-voorsprong uit de heenwedstrijd. Het team kan in de Spiroudôme van Charleroi als eerste Belgische vrouwenploeg een Europese basketbalbeker in de prijzenkast zetten.

  "Het wordt wel een ander duel dan in de heenmatch", voorspelt de 18-jarige spelmaker Julie Allemand. "We zullen er klaar voor moeten zijn, want de Franse vrouwen zullen op en top geconcentreerd zijn en er vol voor gaan. Wij zullen ons spel moeten spelen dat gebaseerd is op snelheid."

  "Het wordt een moeilijkere match", vult verdediger Krystel Ballau (30) aan. "Maar wij hebben het publiek aan onze kant. Als we even agressief spelen als in de heenmatch, dan kan het."

  "Zij zullen gemotiveerd zijn, daar moeten we niet aan twijfelen. Daar staat tegenover dat wij niet ons beste basketbal hebben gespeeld. Als we dat nog kunnen verbeteren en dat koppelen aan onze sterke ploeggeest, dan kan de droom waarheid worden."

  "Het leeft hier enorm"

  De Belgen zullen de steun genieten van premier Charles Michel, die de opworp verzorgt. Voor de gelegenheid wordt de Spiroudôme omgedoopt tot Castorsdôme. Met 6.500 toeschouwers wordt een vol huis verwacht.

  "We hadden een zaal met 10.000 mensen kunnen vullen", zegt voorzitter Jacques Platieau. "Het leeft hier enorm. Natuurlijk omdat het een finale is, maar ook omdat we met onze ploeg kwaliteit op het veld tonen en om wat we uitstralen."

  "Wij staan voor een aantal waarden en die willen we behouden, wat er ook gebeurt. We weten waar we staan en waar we naartoe willen. Deze finale versnelt de dingen misschien, maar we blijven trouw aan het pad dat we hebben uitgestippeld."

  De winnaar van de Eurocup krijgt volgend seizoen automatisch een uitnodiging voor de prestigieuze Euroliga, maar daar wil de voorzitter van Castors nog niet aan denken. "Momenteel leven we op een wolk. We bekijken dit wel wanneer het nodig is. We sluiten geen scenario's uit. Half april is de knoop zeker doorgehakt."

  Trainingsfoto's van Castors Braine: