• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanmarcke: "Nooit zorgen gemaakt over mijn conditie"

  Vanmarcke: "Zal geluk nodig hebben in E3."

  Sep Vanmarcke wil er na een mindere Tirreno-Adriatico vrijdag weer staan in de E3 Harelbeke. "Ik was wat ziekjes, maar het goede gevoel is ondertussen helemaal terug", zegt de Belg.

  Vanmarcke is vrijdag de kopman van de Lotto NL-ploeg. Hij reed een moeilijke Tirreno al uit zijn benen tijdens een trainingsstage.

  "Ik had geen goed gevoel in de Tirreno omdat ik wat ziekjes was en dat uitte zich in pijntjes over mijn hele lijf. Gelukkig heb ik de ziekte de kop ingedrukt en heb ik het goeie gevoel weer helemaal terug."

  "Ik heb me nooit zorgen gemaakt over mijn conditie. Ik wist dat die uitstekend was. Dat had ik in de Strade Bianche laten zien", zei Vanmarcke, die daarin vierde werd.

  "Om de E3 te kunnen winnen zal ik een goeie dag moeten hebben, maar ook een beetje geluk. Ik vrees dat als er geen grote valpartij gebeurt, zoals vorig jaar, er best veel renners zullen overblijven."

  "Wij zullen de koers hard moeten maken om dat te voorkomen. Als ik wil winnen, moet het peloton uit elkaar gereden worden", besluit Vanmarcke.