• home
 • video
 • pas verschenen

  Ryan en Troisi houden Duitsers op een gelijkspel

  De Australiërs scoorden twee keer bij Duitsland.

  Duitsland heeft Australië niet kunnen afschudden in een oefenmatch. De wereldkampioen mag niet eens klagen dat het 2-2 werd in Kaiserslautern. Bij andere oefeninterlands viel het debuut van Moses Simon op en de hattrick van Bendtner.

  Duitsland - Australië 2-2

  Bij Australië maakten Club-doelman Ryan en Zulte Waregem-speler Troisi hun borst nat voor een krachtmeting met de wereldkampioen. Maar de thuisploeg nam de match te weinig in handen. We kregen een evenwichtig en boeiend duel.

  Duitsland kwam vroeg op voorsprong toen Reus de bal aan de eerste paal voorbij Ryan schoof. Maar met goals van Troisi en Jedinak namen de bezoekers het helemaal over. Pas in de slotfase kon invaller Podolski voor een gelijkspel zorgen.

  De Duitse bondscoach Joachim Löw experimenteerde met zijn opstelling op zoek naar een werkende formule. De Duitsers zijn na hun wereldtitel nog niet op dreef en wonnen maar 3 van hun 7 duels na de WK-finale.

  Moses Simon debuteert met nederlaag

  Nigeria heeft voor eigen volk een oefengalop tegen Oeganda verloren. Miya verpestte het jubileum van doelman Enyeama, die voor de 100e keer voor Nigeria uitkwam.

  Bij Nigeria zette assistent-bondscoach Daniel Amokachi de lijnen uit omdat hoofdcoach Stephen Keshi nog over zijn contract onderhandelt. De beste beslissing van Amokachi was om Gent-revelatie Moses Simon te laten invallen. Hij was gevaarlijk bij zijn debuut en kwam twee keer dicht bij een doelpunt.

  Denemarken - Verenigde Staten 3-2

  Voor de Denen maakte Nicklas Bendtner, ploegmaat van Kevin De Bruyne bij Wolfsburg, de drie doelpunten. Hij scoorde vroeg in de match de 1-0 en boog in de slotminuten een 1-2-achterstand nog om in een zege.