• home
 • video
 • pas verschenen

  Ploesjenko droomt van vijfde medaille op Olympische Winterspelen 2018

  Ploesjenko zijn honger naar medailles is nog altijd niet gestild.

  De Russische kunstschaatser Jevgeni Ploesjenko sluit niet uit dat hij in 2018 deelneemt aan de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea. "Ik droom ervan om als eerste schaatser op vijf Olympische Spelen in de top 3 te eindigen."

  De 32-jarige Ploesjenko pakte in 2002 zilver in Salt Lake City. Vier jaar later werd hij olympisch kampioen in Turijn. In Vancouver (2010) was de Rus opnieuw goed voor de zilveren plak.

  Vorig jaar in Sotsji nam Ploesjenko met thuisland Rusland goud in de teamcompetitie, maar daarna moest hij door een rugblessure afzeggen voor de individuele competitie.

  Ploesjenko beseft dat het niet makkelijk wordt om over drie jaar in Pyeongchang een gooi te doen naar een olympische medaille.

  "Elke dag stel ik me de vraag of het kan. Ik zal veel hindernissen moeten overwinnen, maar een mens is tot veel in staat. Het is niet onmogelijk."

  Met vier olympische medailles in het kunstschaatsen deelt Ploesjenko het record met de Zweed Gillis Grafström. De Russische kunstschaatser heeft eveneens drie wereld- en zeven Europese titels op zijn erelijst.