• home
 • video
 • pas verschenen

  Oulare: "Selectie voor Belgische beloften niet verwacht"

  Oulare: "Ik blijf met de voeten op de grond. Het kan ook hard bergaf gaan."

  De Belgische voetbalfan heeft de voorbije maanden Obbi Oulare ontdekt bij Club Brugge en dat werd beloond met een eerste selectie voor de Belgische beloften, die maandag Moldavië partij geven in de voorronde van Euro 2017. "Ik had die niet verwacht", geeft de 19-jarige opgeschoten aanvaller toe in de Sudpresse-kranten. "Ik dacht dat ik met de U19 naar Zweden moest."

  De 19-jarige Oulare is een aangename verrassing in de kern van Michel Preud'homme, die hem met mondjesmaat bracht en brengt en daarbij niet teleurgesteld wordt.

  "Het gaat heel snel voor mij", doet Oulare zijn verhaal. "Ik geniet ervan en ben heel tevreden. Maar ik blijf met de twee voeten op de grond, want ik besef dat alles heel snel kan gaan in de twee richtingen."

  Oulare was met Club in Turkije, toen hij erachter kwam dat hij erbij was. "Meunier had gezien dat Storm opgeroepen was. We waren hem aan het feliciteren, toen Thomas opeens zei dat ik er ook bij was."

  "Ik dacht aan een grap, maar zag mijn naam daarna tussen al die topnamen in de kern van de beloften. Dat deed en doet nog altijd deugd."

  "Ben niet bezig met A-ploeg"

  De nuchtere zoon van Souleymane, kampioen met Genk in 1999, laat zich ook niet zot maken door het forfait van Romelu Lukaku bij de A-ploeg én de twijfels rond Benteke. "Ik was al verrast om opgeroepen te worden bij de U21 en ben absoluut niet bezig met de A-kern. Dat is veel te vroeg voor mij. Hier zijn is al een mooie stap..."

  Over zijn speeltijd maakt hij zich geen zorgen: "Ik weet niet wat ik moet verwachten tussen al die mooie namen, die vaak eerste keuze zijn bij hun club. Het enige wat telt zijn de drie punten."

  In 2014 speelde Oulare zes keer bij de Belgische U19, goed voor vijf goals.