• home
 • video
 • pas verschenen

  Mpoku oefent met Congo: "Dat kan me helpen bij mijn beslissing"

  Paul-José Mpoku (l.) op weg met enkele Charleroi-spelers.

  DR Congo speelt zaterdag en dinsdag een oefenwedstrijd tegen Irak. Opvallende aanwezige in de Congolese selectie: Paul-José Mpoku. De Cagliari-winger heeft nog altijd geen keuze gemaakt tussen België en DR Congo. "Ik wil de keuze met mijn hart en niet met mijn hoofd maken", zegt hij.

  Op zijn Facebook-pagina geeft Paul-José Mpoku een beetje uitleg over zijn selectie voor de vriendschappelijke interlands met DR Congo. "Dankzij deze uitnodiging zal ik de teamgeest van DR Congo kunnen voelen. Hopelijk helpt die ervaring me bij mijn keuze", legt Mpoku uit.

  "Iedereen beseft hoezeer ik ermee worstel, want ik hou van België en DR Congo. Maar ik wil een keuze met mijn hart maken, niet met mijn hoofd. Wat mijn keuze ook wordt, ik zal van beide landen blijven houden."

  Mpoku droeg in de jeugdreeksen wel al het Belgische shirt. Zolang de ex-speler van Standard geen officiële wedstrijd voor DR Congo speelt, kan hij nog steeds voor de Rode Duivels kiezen.

  De boodschap van Paul-José Mpoku

  Mpoku op weg met Charleroi-spelers Ndongala, Kebano en Mandanda