• home
 • video
 • pas verschenen

  Moldavische politie verijdelt omkoping België-Moldavië U21

  De Moldavische U21 had met 3 goals verschil moeten verliezen tegen België.

  Twee Singaporezen die een Moldavische bondsofficial probeerden om te kopen, zijn opgepakt door de Moldavische politie. De twee wilden dat Moldavië maandag in Leuven met drie goals verschil verloor van de Belgische U21 in een voorrondematch van het EK 2017. Sport/Voetbalmagazine kwam met het omkopingsverhaal naar buiten na een bericht van de Moldavische zender ProTV Chisinau.

  De twee Aziaten werden zaterdag opgepakt. Ze boden de official 50.000 euro om de uitslag van het Moldavische belofteteam te bepalen.

  Volgens ProTV Chisinau verbleven de Singaporezen al enkele maanden in Moldavië en zouden ze de Oost-Europese bond aangeboden hebben om vriendschappelijke duels te organiseren.

  Volgens het Moldavische anticorruptieagenschap NAC was het de bedoeling van de twee om die matchen te vervalsen en erop te gokken. Ze zitten nu voor 30 dagen in de cel.

  Volgens de tv-zender werden nog twaalf andere personen - spelers en officials - ondervraagd over mogelijke omkoping in de Moldavische competitie.

  KBVB: "Niet op de hoogte"

  De Belgische voetbalbond was nog niet op de hoogte. "In de laatste nieuwsbrief van de UEFA stond daar niets van", zegt Thibault De Gendt aan Sport/Voetbalmagazine. Hij zou snel contact opnemen.

  De reportage op ProTV Chisinau