• home
 • video
 • pas verschenen

  Marc Brys moet opstappen bij Saudische Al Raed

  Marc Brys is sinds 2012 actief als coach in Saudi-Arabië.

  Marc Brys moet zijn biezen pakken bij de Saudische eersteklasser Al Raed. Hij werd in oktober aangesteld als coach, maar wordt nu onverwacht de laan uitgestuurd. De 52-jarige Brys leidde de club van de laatste naar een veilige elfde plaats.

  Het lijkt erop dat Saudi-Arabië de Belgische voetbaltrainers niet meer lust. Vorige week werd Stéphane Demol nog verrassend ontslagen na vier overwinningen op een rij met Al Faisaly. Deze week is het de beurt aan Marc Brys.

  "Toen Brys overnam bengelde Al Raed troosteloos op de laatste plaats met amper één punt."

  "Na een paar ingrepen in de spelersgroep en enkele tactische wijzigingen begon Al Raed te winnen en verzamelde de club ondertussen 18 punten", zegt de belangenvereniging van Belgische proftrainers (BFC Pro).

  Op zes wedstrijden van het einde van de competitie staat de club nog altijd in de veilige zone, het doel voor dit seizoen.

  Brys' Belgische assistenten Nicky Hayen en Reda Hakam blijven voorlopig op post, maar zijn onzeker over hun toekomst. "Volgens de plaatselijke pers is er al een nieuwe trainer aangesteld, maar niemand weet of hij zijn eigen staf meebrengt."

  Brys trainde in België onder meer Germinal Beerschot, Moeskroen en KV Mechelen.