• home
 • video
 • pas verschenen

  Krijgt gebaar van Ronaldo tegen Barça nog een staartje?

  Ronaldo ging volgens de LFP de Barça-fans provoceren.

  De Spaanse Profliga (LFP) kan niet lachen met het gebaar van Cristiano Ronaldo na zijn gelijkmaker in de Clasico vorige zondag. De Portugese ster van Real Madrid ging het Barça-publiek na zijn gelijkmaker uitdagen door te stellen dat ze stiller moesten zijn. "Dat gedrag moet bestraft worden", stelt de LFP.

  Cristiano Ronaldo moest vorige zondag uiteraard niet op veel sympathie rekenen van de Barcelona-fans. Na zijn gelijkmaker maande de Portugees hen met een subtiel handgebaar aan om stiller te zijn.

  De Spaanse Profliga (LFP) tilt blijkbaar zwaar aan het gebaar. "We moeten opletten met de provocerende gebaren na een goal of met gedrag dat geweld tussen de supporters kan aanwakkeren", klinkt het. "Het gebaar moet dan ook bestraft worden, met een boete of met een schorsing. We zullen het geval onderzoeken."

  De reactie van de LFP heeft te maken met het supportersgeweld in Spanje in november. Bij rellen tussen fans van Deportivo en Atletico Madrid liet één fan van Deportivo het leven. Sindsdien wil de LFP alle provocerende acties de kop indrukken.

  De geweldige gelijkmaker van Ronaldo tegen Barcelona