• home
 • video
 • pas verschenen

  Dries Mertens: "Machine weer op gang krijgen"

  Dries Mertens wil de vorige wedstrijden van de Rode Duivels achter zich laten. "Iedereen moet weer positief beginnen mee te denken", vindt de flankspeler, die zaterdag waarschijnlijk weer op de bank begint. "Dan speel ik tussen die twee", lacht Mertens.

  Met 5 op 9 hebben de Rode Duivels geen droomstart beleefd in de voorronde van het Europees kampioenschap in 2016. Tijd voor revanche?

  "Zaterdag moeten we winnen van Cyprus", windt Dries Mertens er geen doekjes om. "Dat gevoel leeft in de groep en dat vind ik ook een goed gevoel."

  De Rode Duivels pikken tegen de draad weer op na de 0-0 in november tegen Wales. "Het belangrijkste is dat we die match achter ons laten en ons klaarstomen voor zaterdag."

  "We mogen niemand onderschatten, ook Cyprus niet. Ze hebben wel gewonnen van Bosnië. Daarom moeten we de wedstrijd ook serieus aanpakken."

  "Positief denken"

  Bondscoach Marc Wilmots gaat voor 6 op 6 tegen Cyprus en Israël. "Wij ook", antwoordt Dries Mertens. "Daar werken we naartoe. Ik hoop dat we weer de machine op gang krijgen."

  "Iedereen moet weer positief beginnen mee te denken. Iedereen moet er zaterdag in het stadion weer in geloven. Dan zullen wij het wel tonen op het veld."

  "Tussen De Bruyne en Hazard"

  Marc Wilmots liet eerder uitschijnen dat hij op de flanken voor Kevin De Bruyne (foto) en Eden Hazard opteert. "Dan speel ik tussen die twee", antwoordt Dries Mertens met een lachje. "Neen, als de bondscoach die keuze maakt, moet ik die accepteren."

  "Het belangrijkste is dat we als groep doorstoten. Wie scoort maakt niet uit. Op het WK hebben we gezien dat we iedereen nodig hebben. Dat zal nu richting het Europees kampioenschap niet anders zijn."

  Mertens is op zoek naar een jonge fan in Guinee