• home
 • video
 • pas verschenen

  Cech stuurt aan op vertrek: "Ik wil spelen"

  Cech moet dit seizoen zijn plaats afstaan aan Courtois.

  De goeie prestaties van Thibaut Courtois bij Chelsea zijn natuurlijk nefast voor concurrent Petr Cech. De Tsjechische doelman, al sinds 2004 in loondienst bij de Engelse club, is de situatie beu. "Als ik een aanbod krijg, zal ik dat aandachtig bestuderen", klinkt het bij Cech.

  Petr Cech (32) was jarenlang het betrouwbare sluitstuk van Chelsea, maar in zijn eerste seizoen bij de Engelse club heeft Thibaut Courtois zijn Tsjechische concurrent meteen naar de bank geduwd.

  Coach José Mourinho geeft nagenoeg altijd de voorkeur aan de Rode Duivel. Courtois speelde dit seizoen al 25 Premier League-wedstrijden, Cech amper 4. "Normaal speel ik 50 à 60 matchen per seizoen. Nu zijn er dat maar 15 à 20", vertelt Cech, die met de Tsjechische nationale ploeg de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland voorbereidt.

  "Zo'n seizoen wil ik niet meer meemaken", is Cech duidelijk. "Ik moet iets doen om mijn situatie te veranderen. Ik wil spelen en niet gewoon op de bank zitten."

  "Als ik een aanbod krijg, zal ik dat aandachtig bestuderen", zegt Cech nog, die vooral wil spelen om, met het EK van 2016 in het vooruitzicht, zijn plaats in het Tsjechische elftal niet te verliezen.