• home
 • video
 • pas verschenen

  Briels: "Red Lions waren na het EK uit elkaar gegroeid"

  In juni krijgen de Belgische hockeymannen een eerste kans om een ticket voor de Olympische Spelen te veroveren. De voorbereiding is gisteren goed ingezet met een overwinning in een oefenduel tegen Nederland, maar de Red Lions hebben wel een moeilijke periode achter de rug.

  In 2013 pakten de Belgische hockeymannen zilver op het EK in Boom, maar die knappe prestatie kreeg niet meteen een vervolg. Thomas Briels gaf bij Sporza een duidelijke verklaring: "We waren na dat EK uit elkaar gegroeid. Maar op stage in Zuid-Afrika hebben we veel gewerkt om weer één groep te worden."

  "Als we iets willen winnen, moeten we keihard werken zoals in deze match tegen Nederland. Op stage is die overtuiging bij alle spelers gegroeid. We moeten voor elkaar knokken."

  "We hebben geen individu die het verschil zal maken. België heeft een hecht team met goeie spelers die allemaal hard moeten werken. We weten nu wat we moeten doen om te winnen van deze landen."

  Volgens Briels is de honger bij de Belgische ploeg wel groot om in juni al de stap te zetten naar de Spelen in Rio de Janeiro. "We kijken echt uit naar dat kwalificatietoernooi in Brasschaat", zegt Briels.

  "We spelen thuis en dus zullen er weer veel toeschouwers zijn. Het zal weer een hockeyfeest worden. We willen ons hier kwalificeren voor de Spelen."

  Bondscoach: "Heb er vertrouwen in, maar we moeten nog stappen zetten"

  Ook bondscoach Jeroen Delmee ontkende niet dat de groepsgeest bij de Red Lions verdwenen was. "Op stage in Zuid-Afrika heb ik gemerkt dat datgene waar we zo sterk in waren, voor elkaar door het vuur gaan, een beetje weggevallen was. De groep was uiteengevallen in groepjes. Dat hebben we een halt toegeroepen op stage en de spelers hebben dat goed opgepikt."

  "We willen naar de Spelen en daarom zullen de spelers vier keer per week samen trainen. Iedereen wou dat. We kunnen wel roepen dat we voor de prijzen willen gaan en twee of drie keer per week trainen, maar we weten dat landen als Australië en India fulltime met de nationale ploeg bezig zijn."

  Over de kansen op een ticket voor Rio: "Dat wordt niet eenvoudig, want in onze groep zitten topploegen en subtoppers. Maar het sterkt ons dat we in eigen land spelen. Dat heeft goed uitgepakt op het EK. Ik heb er vertrouwen in, maar we moeten nog stappen zetten als ploeg."