• home
 • video
 • pas verschenen

  Bond krijgt onaangekondigd bezoek van de BBI

  De bond krijgt belastingscontroleurs over de vloer.

  De Bijzondere Belastinginspectie BBI heeft een onaangekondigde controle uitgevoerd bij de bond en de Pro League. "We verleenden onze volle medewerking aan deze controle", klinkt het. "Die kaderde in een onderzoek naar de voetbalsector in het algemeen."

  Vorige maand was bekendgemaakt dat de Belgische fiscus het fiscale reilen en zeilen in de voetbalsector wilde doorlichten. 

  Er was veel ophef over de "belastingontwijking" van een aantal Rode Duivels. Die hadden Luxemburgse constructies opgezet om bijvoorbeeld op hun portretrechten minder belasting te moeten betalen.

  De controle van vandaag is een volgende stap in een breder onderzoek van de Bijzondere Belastinginspectie BBI. De BBI viseert niet alleen spelers, makelaars en clubs, maar wil de fiscale attitude in het voetbal nagaan.