• home
 • video
 • pas verschenen

  Belg mag WK-finale snooker leiden

  Marteel leidde vorig jaar de halve finale in goeie banen.

  De Belgische scheidsrechter Olivier Marteel is aangeduid om de finale van het wereldkampioenschap snooker in het legendarische Crucible Theatre in goede banen te leiden. Marteel is de eerste Belg die die eer te beurt valt.

  Marteel is zeker geen onbekende in de wereld van het snooker. Afgelopen zondag leidde hij de finale van de World Grand Prix tussen Ronnie O'Sullivan (foto) en Judd Trump in goeie banen en vorig jaar was hij de scheidsrechter van de halve finale van het WK tussen Mark Selby en Neil Robertson.

  "Heel je loopbaan als scheidsrechter droom je ervan om ooit de finale te leiden van een WK, maar ik had nooit gedacht dat dit ooit waarheid zou worden", zegt Marteel.

  "Ik trilde op mijn benen toen ik voor de eerste keer op een WK als scheidsrechter mocht aantreden. Ondertussen heb ik al vele watertjes doorzwommen. Natuurlijk zal ik voor de finale nerveus zijn, maar daar moet je mee kunnen omgaan."

  "De adrenaline pompt dan door je lichaam, wat een goede zaak is voor de concentratie. Ik ben echt trots dat deze eer mij te beurt valt, niet alleen voor mezelf maar ook voor de Belgische snookersport."

  De Nederlander Jan Verhaas was de eerste niet-Brit die de WK-finale mocht leiden. De belangrijkste snookerwedstrijd van het jaar wordt dit jaar gespeeld op 3 en 4 mei in Sheffield.