• home
 • video
 • pas verschenen

  Topscorer Red Lions komt opnieuw in België hockeyen

  Tom Boon wil zich voluit concentreren op de Olympische Spelen van 2016.

  Tom Boon ruilt de Nederlandse topclub Bloemendaal voor zijn oude liefde: de Brusselse club Racing. "Dat valt beter te combineren met de voorbereiding op de Olympische Spelen van Rio", vertelt de 25-jarige spits aan Sporza.

  Tom Boon speelt momenteel in Nederland bij HC Bloemendaal. De lange autoritten naar Noord-Holland beginnen door te wegen. Ook het opgevoerde trainingsschema van de nationale ploeg spelen een rol in zijn beslissing. Volgend jaar willen de Red Lions hun beste prestatie neerzetten op de Olympische Spelen in Rio.

  "Volgend jaar komt er een heel belangrijk seizoen aan, het laatste seizoen voor de Olympische Spelen", vertelt Boon.

  "Met de nationale ploeg gaan we dat toernooi intensief voorbereiden. We trainen elke week van maandag tot en met donderdag."

  "Vrijdag train ik dan weer bij mijn club. Met die drukke planning vind ik het geen goed idee om elke vrijdag drie uur in de auto te zitten naar Nederland. Dan kan ik beter rusten."

  Met Bloemendaal verlaat Boon het Barcelona van het hockey. "Ik heb er heel veel geleerd en heel veel leuke momenten gehad, maar ik kan het niet meer combineren met de nationale ploeg. Het wordt steeds meer en meer. Rusten wordt even belangrijk als trainen. Daarom kies ik voor een club in België."

  "Het accent ligt op de Olympische Spelen. Ik koop een appartement in Brussel en ga daar leven, trainen en rusten voor Rio en voor Racing."

  "Medaille pakken in Rio"

  Begin dit jaar is Tom Boon enkele weken in India gaan hockeyen. De oefenstage met de nationale ploeg in Zuid-Afrika heeft hij moeten missen.

  "Ik wist dat India een risico was. En ik besef dat het moeilijk wordt om mijn plaats opnieuw te veroveren, maar ik zal er alles aan doen en hard trainen", vertelt hij.

  Twee jaar geleden eindigden de Red Lions op de vijfde plaats op de Olympische Spelen in Londen. "In Rio kunnen we een medaille pakken, maar makkelijk wordt dat niet."

  "De top 8 ligt dicht bij mekaar. Keihard trainen is de boodschap."

  Vanavond oefenen de Red Lions in Brasschaat tegen Nederland, zonder Tom Boon.