• home
 • video
 • pas verschenen

  Simons: "Ik zet de beker op 1 in mijn carrière"

  Na een stevige feestnacht was Timmy Simons gisteren te gast in Extra Time. De Club Brugge-aanvoerder was uiteraard trots op de Brugse bekertriomf. "Zulke emoties heb ik nog maar heel weinig meegemaakt", zei Simons.

  De vraagjes voor Timmy Simons in Extra Time:

  • Lag je voor 4u in je bed? Neen.
  • Vreesde je verlengingen? Ja.
  • Is Mathew Ryan de beste doelman met wie je ooit gespeeld hebt? Ja.
  • Wordt Club Brugge kampioen? We zijn op de goeie weg.
  • Weet je waar de finale van de Europa League gespeeld wordt? In Warschau.
  • Ga je tot je 40e door als profvoetballer? Misschien.
  • Wil je later trainer worden? Neen.
  • Wil je later voetbalanalist worden? Ja.
  • Mis je de Rode Duivels? Ja.
  • Spring je samen met Ruud Vormer in de Brugse reien bij de titel? Ja.

  "Het was al veel te lang geleden dat we nog een prijs gepakt hadden"

  Timmy Simons bouwde zondagnacht met zijn Club Brugge-ploegmaats een stevig feestje. Had hij gisteren de bekerviering en de korte nacht al verteerd? "Ja, want na een wedstrijd slaap ik altijd heel slecht. Je had dus eigenlijk een normale afloop. Dinsdag zal het iets anders zijn", vertelde Simons in Extra Time.

  De opluchting over de eerste Brugse trofee sinds 2007 was nog altijd zichtbaar bij Simons. "Ik zet deze trofee op nummer 1 in mijn carrière. Zulke emoties heb ik nog maar heel weinig meegemaakt. Bij iedereen trouwens. Het was al veel te lang geleden dat we nog een prijs gepakt hadden."

  "De beker was ons eerste doel en dat hebben we goed afgesloten. Europees staan we verder dan we ooit gehoopt hadden en voor de titel zijn we nog altijd in de running."

  Over het knappe seizoen van Club: "We zijn gegroeid als ploeg. Ook met de principes van de coach: je ziet de looplijnen en de discipline. Hij laat niets aan het toeval over en dat loont. Dat ik zelf ook mijn beste niveau haal? Als ploeg functioneren we en dan doe ik dat ook. Het klikt gewoon. Het evenwicht in het elftal zit goed."

  Simons kwam nog één keer terug op zijn niet-selectie voor het WK in Brazilië. "Ja, ik mis de Duivels. Niet naar het WK gaan was zuur", bekende Simons. Hoopt hij, onder meer door de afzeggingen, toch niet stiekem nog op een selectie? "Neen, die periode is afgesloten."

  Degryse: "Ik vind Timmy dit seizoen nog sterker"

  Ook de analisten waren vol lof over Timmy Simons. "Hij wordt precies steeds jonger", stelde Marc Degryse vast. "Ik vind hem dit seizoen nog sterker."

  Jan Boskamp: "Positioneel speelde Timmy zo sterk in de bekerfinale. Hij liep bijna alle gaatjes dicht. Op die goal na speelde hij echt een hele sterke wedstrijd. Samen met Tom De Sutter was hij de beste man op het veld."