• home
 • video
 • pas verschenen

  Red Lions kloppen Nederland in oefenmatch

  De Red Lions bereiden zich voor op het olympische kwalificatietoernooi.

  De Belgische hockeymannen hebben Nederland verslagen in een oefenwedstrijd. De Red Lions wonnen de wedstrijd in Brasschaat met 4-2.

  België, de nummer vijf van de wereld, kwam twee keer op voorsprong dankzij een penaltycorner van Alexander Hendrickx. Twee keer maakte Nederland gelijk, maar uiteindelijk zorgde Thomas Briels voor de overwinning met twee velddoelpunten. Eindstand: 4-2. 

  De oefenwedstrijd van de Red Lions past in de voorbereiding op het olympische kwalificatietoernooi eind juni in Brasschaat. Op 14 april oefenen België en Nederland opnieuw tegen elkaar in Arnhem in Nederland.

  Delmee: "Dit was een goed testmoment"

  "Ik denk dat deze wedstrijd heel nuttig was en op een goed moment kwam", zei bondscoach Jeroen Delmee na de match aan Sporza. "Na anderhalve maand uit elkaar te zijn geweest is het goed een testmoment te hebben."

  "Nederland is een land dat fouten snel blootlegt, maar uiteindelijk hebben we een goed resultaat behaald. Op stage heb ik gemerkt onze collectiviteit, waar we normaal zo sterk in zijn, wat aan het wegvallen was."

  "We hebben daar een halt aan toegeroepen en de spelers hebben die opmerking goed opgepakt. Een ticket voor Rio wordt niet eenvoudig, maar het sterkt ons wel dat we voor eigen publiek mogen spelen."