• home
 • video
 • pas verschenen

  Recordopbrengst van 68 miljoen euro voor bokskamp tussen Mayweather en Pacquiao

  Op 2 mei weten we wie de beste weltergewichtbokser ter wereld is.

  Het langverwachte duel tussen de Amerikaan Floyd Mayweather en de Filipijn Manny Pacquiao op 2 mei in Las Vegas zorgt voor een recordopbrengst uit de ticketverkoop. De ticketprijzen variëren van 1.365 euro voor de goedkoopste zitjes tot een slordige 9.100 euro voor de beste plaatsen.

  Bob Arum, de promotor en manager van Pacquiao, zegt dat de 15.000 beschikbare toegangskaartjes voor de Fight of the Century maar liefst 68 miljoen euro opbrengen. Het vorige record stond met 19 miljoen euro op naam van Mayweather en de Mexicaan Canelo Alvarez.

  De totaalopbrengst van het duel tussen de weltergewichten in de MGM Grand Garden Arena wordt geraamd op minimaal 366 miljoen euro. De organisator hoopt 273 miljoen euro uit de tv-rechten van betaaltelevisie te halen.

  De Amerikaan en de Filipijn strijken respectievelijk 60 en 40 procent op van de inkomsten. Mayweather (38) is de regerend wereldkampioen bij de WBC- en WBA-bond. Hij stond 47 keer in de ring voor een profkamp en won ze allemaal. Pacquiao (36) is de kampioen van de WBO-federatie. Hij was goed voor 57 zeges in 64 kampen.

  Bekijk reacties van Pacquiao en Mayweather.