• home
 • video
 • pas verschenen

  Quintana rijdt voor het eerst over kasseien: "Test voor Tour was goed"

  Naira Quintana krijgt tips om over de kasseien te rijden.

  Nairo Quintana heeft gisteren met enkele teammaats de kasseien getest die hem in de Tour op 7 juli voor de wielen geschoven worden. Sporza volgde het debuut op de stenen van de Colombiaanse Tour-favoriet van Movistar. Die stapte met een positief gevoel van de fiets: "Ik had geen problemen met de kasseien. Die vinden we trouwens niet in Colombia."

  De 25-jarige Quintana werd in 2013 tweede in zijn eerste Ronde van Frankrijk achter Chris Froome. Vorig jaar sloeg hij de Tour over, won hij de Giro en sloeg een val hem weg uit de Vuelta.

  Dit jaar richt hij zijn pijlen weer op de Tour. Die bevat net als vorig jaar een kasseirit van Seraing naar Cambrai in Noord-Frankrijk. Het gaat maar om 13 kilometer kasseien. Je kunt er de Tour niet winnen, maar wel verliezen, getuige Chris Froome, die in 2014 opgaf in de rit naar Arenberg.

  Quintana wil niks aan het toeval overlaten en trok met enkele ploegmaats over de kasseistroken. Waar hij moet rijden, de techniek en de bandendruk, het kwam allemaal aan bod.

  Zijn eerste keer viel over de hele lijn mee, vertelde hij aan Sporza: "Dit was een nieuwe belevenis voor mij. In Colombia hebben ze geen kasseien, maar andere types wegdek."

  "Met de hulp van mijn ploegmaats was ik er vrij snel mee weg. Het ging goed, zoals ik verwacht had. Met nog wat trainen hoop ik er de komende dagen nog beter over te gaan. Ik ben klaar om mijn kansen goed te verdedigen op deze zones."

  "Of de Tour belangrijk is? Altijd. Ik hoop dat ook de komende jaren het parcours mij ligt. Kasseien vormen daarbij geen hinderpaal."

  Quintana won vorige week de Tirreno en doet morgen meer kassei-ervaring op in Dwars door Vlaanderen.

  Foto's van de kasseitocht van Quintana en co